Hírek

2012.10.11. 16:05

Új alpolgármester Enyingen

Enying - Méreg Jánost Nyikos István váltja az alpolgármesteri székben - erről is döntött a testület. Ha sikerül elérni, hogy a szennyvízcsatornázáshoz több támogatás érkezzen, a többletet az utak felújítására fordítják.

Fejér Megyei Hírlap

Személyi kérdésről lévén szó, zárt ülésen döntött az enyingi képviselőtestület  Méreg János alpolgármester felmentéséről. Helyét Nyikos István veszi át: -  Méreg Jánosnak megköszöntük az eddigi, valóban áldozatos és segítő munkáját, a döntést nagy arányú többséggel hozta meg  a testület. A törvény szerint már akkor lehetőségem lett volna eldönteni, kit szeretnék általános alpolgármesternek, amikor június végén letettem a hivatali esküt. Én egy vállalkozó szellemű, küzdő típus vagyok, Nyikos Istvánnal tudok inkább együtt dolgozni, akinek a stílusa hasonlít az enyémhez - indokolta lapunk kérdésére a döntést Pődör Gyula polgármester. Megkerestük Méreg Jánost is, aki a döntéshez nem kívánt semmit hozzáfűzni.



A testületi ülésen döntés született arról is, hogy Enying élni kíván a lehetőséggel, miszerint a szennyvízcsatornázási projektek támogatási mértéke -  bizonyos feltételek alapján - növelhető. A mezőföldi város közel 85 százalékos támogatást nyert a szennyvízcsatorna kiépítéséhez, ha ezt az arányt sikerül 95 százalék körülire feltornászni, akkor  a testület döntése szerint  a különbözetet a város útjainak rendbetételére használnák fel. A főutat  eleve teljes szélességében állítják majd helyre, de  kedvező döntés esetén   lehetőség lesz a kisebb utcák ugyancsak teljes szélességű rekonstrukciójára is. Maga a csatornázás előreláthatóan 2013 elején kezdődik, december végén várható a kivitelező kiválasztása.

Az orvosi ügyelet kérdése is szóba került az ülésen: a kistérség várható megszűnésével az orvosi ügyeletet továbbra is fent kell tartani, erre keresnek megoldási lehetőségeket. Önkéntes közérdekű munkához is biztosít forrást az önkormányzat. Mint Pődör Gyula elmondta, lehetőséget adnak azoknak az embereknek az ellátórendszerbe való visszakerülésre, akik hozzáállásuk miatt  kiestek ebből: - Ha elvégzik a harminc napos közérdekű munkát, újra kaphatnak majd segélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!