Hírek

2012.10.10. 18:23

Kézilabda: a BL-re készülő Ferencváros ellen nem ment a Fehérvár KC-nak

Székesfehérvár - Hiába játszott bombaformában Triscsuk, és halmozott bravúrt bravúrra Szikora, ezúttal ketten kevesek voltak a Népligeti rohamokkal szemben.

Káldor András

Fehérvár KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 21-30 (7-14)

Székesfehérvár, 800 néző

Vezette: Bonifert, Oláh

Fehérvár KC: SZIKORA – Azari 2, Emberovics 2, Tilinger 1, Horváth B. 1, TRISCSUK 9, Vaszari 2. Cs: Trimmel (kapus), Siti E. 2, Rádl 2. Edző: Pål Oldrup Jensen

FTC: Abramovics – KOVACSICZ 5, TOMORI 8 (6), SZUCSÁNSZKI 5, SZAMORÁNSKY P. 1, ZÁCSIK 6, Vérten 1. Cs: Pastrovics (kapus), Cifra 1, Nerea 2, Szekerczés, Szarka 1, Such Edző: Elek Gábor

Az eredmény alakulása: 6. p.: 0-3, 13. p: 2-5, 20. p.: 4-8, 24. p.: 6-10, 28. p.: 6-13, 34. p.: 9-17, 39. p.: 13-19, 44. p.: 15-21, 50. p.:18-22, 55. p.: 19-26. 

Kiállítások: 2 illetve 6 perc

Hétméteresek: 2/0 illetve 7/6

„Egy új edzővel áll fel a Fehérvár, norvég stílusban próbálja játszatni a csapatát, sokat futnak, kezdésből gólokat lőnek.” – ezekre hívta fel Elek Gábor, az FTC trénere a csapat figyelmét a mérkőzés előtt. A zöld-fehérek jelenleg a tabella második helyét foglalják el, négy meccsből négy győzelemmel, ráadásul a Bajnokok Ligája főtábláján is érdekeltek, és vasárnap Volgográdba utaznak. Így kérdéses volt, vajon milyen összeállításban állnak fel, és mennyit adnak ki magukból a BL csoportmérkőzés előtt. Az FKC-ba visszatért Horváth Bernadett, akit ugyan meghívott a válogatottba Karl Erik Böhn szövetségi kapitány, de a beállós vírusos betegsége miatt kénytelen volt kihagyni a Kárpát Kupa küzdelmeit.

Mosolygós ferencvárosi játékosok baktattak az öltözőbe az első félidő után. Jó okuk volt erre, mert nemcsak magabiztosan vezettek, hanem jól is játszottak. Annyiban meglepte Elek Gábor a hazaiakat, hogy a lehető legerősebb felállásban léptek pályára, és agresszív, kemény védekezésüknek nem igazán találta meg az FKC az ellenszerét az első félórában. Ráadásul a kapu előtt is határozatlanok voltak a fehérvári lányok, csupán a 8. perc elején született első találatuk, Utána is Kristina Triscsuk vitte egyedül hátán a csapatot, négy góljával. Rengeteg technikai és átadási hiba jellemezte a Fehérvár játékát, így nem lehetett azon csodálkozni, hogy egymás után maradtak ki a ziccerek, az ezeket követő lerohanásokból pedig a Fradi rendre betalált. Még nagyobb is lehetett volna a különbség, ha a kapuban Szikora Melinda – akit a meccs elején a szurkolók a hónap legjobb játékosának választottak – nem véd többször bravúrral.

A szünet jót tett a hazai együttesnek, úgy tűnt, mintha sikerült volna az első játékrészbeli hitehagyott játékot az öltözőben hagyniuk, mert miután bemelegedtek, feljöttek négy gólra. Az igaz, hogy közben Triscsukot egy időre kivette a játékból az őt árnyékként követő Szamoránszky Piroska, de ekkor azért már a többiek is néha-néha betaláltak. Felcsillant a remény az 50. percben, hogy talán egy nagy lendülettel még közelebb tud férkőzni ellenfeléhez a Fehérvár, de ez addig tartott, amíg vissza nem tértek a Fradi alapemberei, mert innentől egyenes útjuk volt a magabiztos sikerhez. A mérkőzés krónikájához tartozik azért, hogy a játékvezetői páros nem mindig mért azonos mércével, bár nem ezen múlott az FKC veresége.  

Mestermérleg:

-  A Ferencváros a játék minden elemében jobb csapat, a hibáinkat könyörtelenül megbüntette. A mérkőzés bizonyos szakaszaiban jól játszottunk, de nem tudtuk az FTC szintjét tartani, csak akkor férkőztünk hozzájuk közelebb, ha a cserék voltak náluk a pályán.  Szikora Melinda csodálatosan védett, ám így is sokszor tehetetlen volt a nagy nyomással szemben -  Pål Oldrup Jensen, az FKC edzője.

-   Mindenképpen a védekezés fontosságát emeltem ki erre a mérkőzésre, túlnyomórészt az utolsó edzéseken ezt gyakoroltuk. Ezt jól megoldottuk, ám a támadójátékunkkal már korántsem voltam megelégedve, ennyit nem szoktunk hibázni, a nagyon jól védő Szikora Melinda sokszor kibabrált velünk – Elek Gábor, az FTC edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!