Hírek

2012.10.11. 19:50

Jégkorong: vasárnap hazai rangadó

Székesfehérvár – Újabb nehéznek tűnő hétvége előtt áll a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata. A fehérváriak ma este Ljubljanában, vasárnap Székesfehérváron lépnek jégre az EBEL pontokért.

Silye Sándor

A Sapa legénysége ma este Ljubljanában játszik. Annak a csapatnak az otthonában, amely a legutóbbi bajnokság play-offjában a fehérvári pályaelőny ellenére a szlovén városban búcsúztatta el a csapatot, miután az előző csatát Fejér székhelyén megnyerte. Lesz miért visszavágni! De a csapat ne a múltért, hanem a jelenért, a jövőért győzzön!

Az Olimpija a tabellán két hellyel és 2 ponttal a Sapa mögött, a 10. helyen áll. Ami azt jelenti – mivel mindkét legénységnek mínusz 9 a gólkülönbsége –, hogy hazai győzelem esetén helyet cserélhetnek. Az Olimpija pocsékul kezdte az idényt, 7 forduló alatt egyszer tudott nyerni, és 6 vereséget számlált a társulat. Hasonlóak a fehérváriakhoz abban a tekintetben, hogy a három győzelmüket idegenben érték el (Zágráb, Innsbruck, Znojmo), míg egy pontot szereztek a Klagenfurt elleni hosszabbításos meccsen hazai pályájukon.
A Ljubljana legjobbja McBride, a kanadai ponttáblázaton 18 pontja van (5 gól, 13 assziszt), a plusz, mínusz mutatóban plusz 12-vel áll, ezzel a játékosok rangsorában a második.

A fehérváriaknál Sofron István emelkedik ki, 9 pont (5 gól, 4 assziszt) található a neve mellett, és mínusz kettő a másik mutatója. A Sapa leggólerősebbje Banham 7 góllal (és egy assziszttal). Mindkét társulat feljövőben van, így különös jelentősége lehet a mai összecsapásnak. Jó lenne, ha Horváthék folytatnák idegenbeli sikereiket, az Olimpija pedig nem szakítana a hazai rossz sorozatával...

A Sapa Fehérvár AV19 legénysége vasárnap 17.30 órakor a 13 ponttal a pillanatnyilag ötödik Moser Medical Graz99ers együttesét fogadja. Biztató, hogy Kovácsék legutóbb már szakítottak a hazai nyeretlenségi szériájukkal...

A fiatalok visszavágnak Innsbruckban?

A Sapa Fehérvár AV19 EBYSL U20-as együttese a hétvégén csak egy mérkőzést játszik. Szombaton 14.30-kor itthon az Innsbruck ellen lépnek jégre Varga Arnoldék. A csapat az összesített tabellán most a 3. helyen található egy ponttal lemaradva az Olimpija és a Klagenfurt legénysége mögött, de saját csoportjában 7 pont az előnye a második Znojmo előtt. Az Innsbruck az összesített tabella tizenegyedikje, 11 ponttal lemaradva a Sapa mögött. Tirolban 4-2-re nyert a HCI, lehet egyenlíteni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!