Hírek

2012.10.10. 17:53

Hulladékgazdálkodási cégekről pro és kontra

Székesfehérvár - Az MSZP szerint ma a töredékéért lehetne megvásárolni a tavaly nyár elején közel egy milliárdért a hulladékgazdálkodási cégekben megvett üzletrészeket.

Tribolt Lajos

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta a hulladékgazdálkodási törvényt, amely államosította a települési hulladékkezelést. Cser-Palkovics András polgármester javaslatára a város tavaly júniusban  970 millió forintért megvásárolta a Székom Kft. és a Depónia Kft. települési hulladékszállítást és kezelést végző cégek üzletrészeit. Ezeket a magánszektor számára  a törvény ismeretében értéktelen üzletrészeket ma töredékáron is meg lehetne vásárolni -  véli a városi MSZP.  
Augusztusban a szocialisták írásbeli kérdésére a polgármester tagadta, hogy a vásárlás időpontjában tudomása volt a törvénytervezetről. Az MSZP kételkedik ebben és ennek megítélését a város közvéleményére bízza  - nyilatkozta Márton Roland az MSZP székesfehérvári elnöke.

A Fidesz városi szervezete reagált:  "Tekintettel arra, hogy a  hulladékgazdálkodási törvény még az elfogadásának napján is számos területen módosult, ezért azt   másfél éve, amikor a cégeket az önkormányzat megvásárolta, részletesen nem ismerhettük. Viszont továbbra is  elkötelezettek vagyunk a közszolgáltatások köztulajdonba kerülése mellett,  bármennyire nem tetszik is ez a magánbefektetőket kiszolgáló  szocialistáknak." 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!