Hírek

2012.10.14. 17:44

Edzőváltás a Sapánál, győzelemmel a Graz ellen

Székesfehérvár – Vasárnap délután a Moser Medical Graz99ers csapatát fogadta a Sapa Fehérvár AV19 együttese. Meglehetősen furcsa körülmények között, ideiglenesen megbízott edzőpárossal

Silye Sándor

Nem sokkal dél után közleményt kaptunk a csapat menedzsmentjétől, mely szerint:

„A Sapa Fehérvár AV19 jégkorong szakosztályának menedzsmentje a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Kevin Primeau-t, a csapat vezetőedzőjét. A mai naptól ideiglenes jelleggel a csapat szakmai vezetését Palkovics Krisztián és Sille Tamás látja el. A vasárnap 17:30-kor kezdődő, Moser Medical Graz 99ers elleni mérkőzésen már Palkovics Krisztián és Sille Tamás irányítja a fehérvári jégkorongozókat.”

Palkovics Krisztiánt kérdeztük a meccs előtt arról, meglepte-e ez a helyzet, és mikor szűkült jobban össze a gyomra, az első felnőtt mérkőzés előtt játékosként, vagy most?

- Meglepett a fejlemény, de persze egy meccsre elvállaltuk Sille Tomival, hogy segítünk, ha tudunk. Ezekkel a srácokkal tavasszal még együtt játszottam, furcsa lesz a feladat. Játékosként jobban izgultam hajdanán, ám persze most sem vagyunk nyugodtak. Egy meccsről van szó,  remélem a csapat jól teljesít  - jelentette ki.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgatót is megkerestük, és kérdeztük: nem volt más megoldás?

- A mendezsment úgy látta, hogy nem. És azért léptünk ilyen gyorsan, mert ma fontos mérkőzést játszunk, és úgy véltük muszáj valamit tenni a siker érdekében. Erős ellenfél a Graz, NHL-játékossal, de a 8 közé jutás miatt nem engedhetünk meg még egy botlást. Remélem, a játékosok is átérzik a  helyzet és a feladat nagyságát. Kevin Primeau személyében nem bűnbakot kerestünk és találtunk, elmondtam a csapat tagjainak, az eddigi produktum kevés, és bár az edzőt küldtük el, de ha nem lesz változás, akkor mások is követhetik őket. A lejtőn a szánkóra őt ültettük fel, de követhetik mások is. A 11 meccsen szerzett 9 pont nem kevés, inkább a játékban láttunk gondokat már korábban is. Szükséges a változás, ha meg akarjuk valósítani az álmainkat – mondta a szakosztály igazgatója.

- Meglepett bennünket ami történt. Jó, már korábban is sejtettük, hogy változás következhet be, de azt nem gondoltuk, hogy ilyen korán, és a meccs napján – vélte a játékos, Sofron István.

Ocskay Gábor megerősítette, szerdán jelentik be az új edző személyét. Nem mondta meg, ki lehet az új szakvezető, de hallani, hogy a jövő héttől következhet a cseh vonal  

És még egy rossz hír: ma a Sapa ifjúsági csapata Miskolcról, bajnoki mérkőzésről jött haza. A kollégiumban lefekvéshez készülődtek, amikor Mazzag Dániel furcsán szedte a levegőt, és elhallgatott, eszméletét veszítette. A társa azonnal a nevelőt, az meg a mentőket hívta. Dánielnek megállt a szíve, visszahozták, most altatásban van. Kercsó Árpád edző elmondta, remélik, hétfőn már jobb híreket tudnak mondani. 

De volt persze mérkőzés is. A Graz soraiban ott volt a nemrég igazolt NHL-játékos, Thomas Vanek,  ez a fecske csak nem csinál nyarat A hazaiak nagyon belekezdtek, az 5. percben zörgött a grazi kapu, Sofron lőtte ki emberelőnyben a hosszú sarkot, 1-0. Kiegyenlített lett  a mérkőzés, mindkét társulatnak voltak helyzetei, a hazaiaknak több, szólt a taps, mert a csapat néha sziporkázott.

Majdnem jól kezdődött a folytatás. Mihály csilingelő kapuvasa adott okot a hördülésre a 3. percben, de hamarosan szólhatott az ének, Hetényi kékvonalas lövése Péter élete első felnőtt EBEL-gólját jelentette, 2-0. Vanek próbált kellemetlenkedni, de Bálizs bravúrja csak neki lehetett kellemetlen. Jó iramban pörgött a mérkőzés, a kapusoknak sűrűn akadt védenivalója, látható volt, nagyon jó a Graz, de a Sapa is  állta a versenyt. A 36. percben a kettős emberelőny jelentette a harmadik hazai gólt, Johansson szerezte, 3-0. De a gól után néhány másodperccel Latendresse emberhátrányban szépített, kár volt érte 3-1.

Rosszul, kettős emberhátrányban kezdődött a záró szakasz, de koncentráltan, jól védekezett a társulat, így elmaradt a gól. Nem úgy egyenlő létszámnál, a 47. percben Jarett bombázott a kapuba, 3-2. És még rengeteg idő volt hátra, igaz, a Sapának is az előny növelésére. A kapuja elé szorult a házigazda, aztán enyhült a nyomás, elkezdődött az utolsó 2 perc, a Graz lehozta a kapusát, de vége, a játékosok boldogan ölelkeztek össze,megérdemelten nyertek.

Sapa Fehérvár AV19-Graz99ers 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

Székesfehérvár, 3400 néző, vezette: Kaspar, Kovács, Nagy.

Sapa: BÁLIZS – Horváth, HETÉNYI 1, Ladányi (2), Vas M. (1), SOFRON 1 (2) – Pratt, DURCO, Mihály, JOHANSSON 1, Banham – Pozsgai, Tokaji, Kovács, Sikorcin, Magosi – Németh, Orbán, Hajós, Bailey, Benk. Edzők: Palkovics Krisztián, Sille Tamás.

Graz: STEFANISZIN – Van Bellegooie, Jarret 1, VANEK (2), LATENDRESSE 1 (1), Labelle – Lannon, Reinthaler, Lefebvre, Wren, Daoust – Delmore, Lembacher, Iberer, Day, Ganahl – Oraze, Holst, Moderer, Zusevics. Vezetőedző: Mario Richer.

Kiállítások: 10 illetve 16 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!