Hírek

2012.10.09. 16:56

Bélyegekben elbeszélve - tematikus kiállítás nyílt (fotókkal)

Székesfehérvár - Október 13-ig , a VOKE Vörösmarty Művelődési Házban tekinthető meg az a tematikus bélyegkiállítás, ami ma nyílt.

B. Kiss László

Míg korábban hosszú ideig az országgyűjtés volt a jellemző  a filatélistákra, az utóbbi harminc évben  mindinkább a tematikus gyűjtés jön divatba  - ezt Leitold László, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének alelnöke mondta kedden, a MABÉOSZ Tematikus Szakosztálya és a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör által szervezett kiállítás megnyitóján. A regionális kiállításon több, tematikus kollekció látható, melyeket három tagú zsűri pontozott. Az egyik ilyen kollekció például,  IV. Béla királyt, annak életét, munkásságát mutatja be. Nemcsak bélyegek, de képeslapok, illetve más postai küldemények felhasználása által. Látható olyan gyűjtemény is, amelyik az olimpiák történetét mutatja be  bélyegekben elbeszélve.

A megnyitón Szabó Mátyás,  a fehérvári kör elnöke kitüntetéseket adott át, a kiállítást pedig Horváth Miklós Csaba, önkormányzati képviselő nyitotta meg. A városatya elmondta: fiatalon ő is gyűjtött bélyeget, az albumot később gyerekeire hagyta, melyet akkor vett vissza tőlük, amikor a gyászkeretes Sztálint madagaszkári madarakra cserélték...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!