Hírek

2012.10.30. 20:27

A DPASE-nek sikerült, a Velencének nem

Székesfehérvár, Dunaújváros - A labdarúgó Magyar Kupában két Fejér megyei együttes számára a legjobb tizenhat közé kerülés volt a tét. A Velence furcsa meccsen esett ki, a DPASE kiverte az NB I-es Kaposvárt.

Agárdy Csaba

Velence - DVTK 0-3 (0-0)

Velence, 600 néző. Vezette: Barna (Márton, Kiss I. B.)
Velence: Puhnyák  Totsche, Fésű, Salacz, Tóth A. (Kellner, 82.), Kocsis  Bakos (Szigeti, 67.), Galaczi, Somogyi, Kadlecsik (Knausz, 67.)  Ódor. Edző: Pavlik József.
Diósgyőr: Tajti   Vadász (Vági, 75.), Hanek, Gal, Gohér  Takács (Elek, 55.), Fernandez  Luque (Bacsa, 85.), Csirszki, Gallardo  Tisza. Vezetőedző: Sisa Tibor.
Gólszerzők: Luque (60.), Tisza (64., 91.).
Az a furcsa eset történt meg Velencén, hogy a megyei I. osztályú csapat játékosai a DVTK elleni  90 perc után talán nem is a kiesés miatt szomorkodtak igazán, hanem amilyen körülmények között búcsúztak. A tópartiaknak a játék képe alapján továbbjutási esélye volt, nem is kicsi, az első félidőben például Fésű Gábor egyszer lábbal, kétszer fejjel kényszerítette Tajtit bravúrra, akinek még szerencséje is volt, hogy egyszer elakadt a testében a labda. A másik oldalon Puhnyák is remekelt, de a nagyobb ziccerek a hazaiak előtt adódtak.
Szabályozd a Tiszát!"  kiabált valaki a korlát mellől, Salacz János pedig megfogadta a tanácsot és a maga 41 évével leradírozta a sztárcsatárt a pályáról. A második félidő 15. perce hozta meg a változást: Tisza a védők szorításában gyengén lőtt, majd elesett, mindenki elképedésére Barna játékvezető büntetőt ítélt, amit Luque váltott gólra, 0-1. Érthetően megtörte a házigazdát az igazságtalanság és 4 perc múlva az egyetlen védelmi megingást Tisza góllal büntette, 0-2. De még ekkor sem dőlt el semmi: Kadlecsik szemben állt a kapussal, de eltalálta a labdával, majd jött a kései kompenzáció, kamu tizenegyes a hazaiaknak is, de Somogyi félmagas lövését védte Tajti. A hatalmasat küzdő Velence pechjére Tisza 91. percben ellőtt szabadrúgása a sorfalon megpattanva esett a kapuba, 0-3, így aki csak az eredményt látja, azt hiszi, sima volt.  Pedig nem...
Jók: az egész hazai csapat, illetve Tajti.

Dunaújvárosi PASE - Kaposvár 1-0 (1-0)

Dunaújvárosi Stadion, 500 néző. Vezette: Botló.
Dunaújváros: Milinte  Villám, Farkas, Deleuc, Köntös  Micskó (Miskovicz 75. perc), Lázár  Godslove, Böőr (Kocsis G. 41. p.), Perovic  Sitku (Salamon 9. p.). Szakmai igazgató: Dobos Barna.
Kaposvár Rákóczi: Hajduch  Okuka, Bank, Zámbó, Jánvári  Pedró, Safaric (Kovacevic 77. p.), Kovács O. (Katona 60. p.), Balázs  Oláh, Vrucina (Moustapha 66. p.). Edző: Prukkner László.
Gólszerző: Goldslove 4. perc.  Kiállítva: Perovic 9. perc, illetve Horváth 81. perc.
Godslove egy remek dunaújvárosi támadás után már a 4. percben megszerezte a vezetést csapatának.  A DPASE jól tartotta magát, a 25. percig egyenlő erők küzdelmét láthatták a nézők, utána némi fölénybe kerültek a vendégek. Ám amire kevesen számítottak: az első félidő 1-0-s dunaújvárosi vezetésével zárult.
A 85. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, Hajduch kapust kiállították, de a gólvonalra állt mezőnyjátékos kiütötte Lázár tizenegyesét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!