Hírek

2012.09.05. 08:57

Saját zsebre dolgozó buszvezető ügye: nincs más tanú, így elmaradt a szembesítés

Székesfehérvár - Egy állítás egy tagadás ellenében. A megvádolt autóbuszvezető vállalkozott volna a szembesítésre, levélírónk, aki azzal vádolta a sofőrt, hogy saját zsebre dolgozott, nem.

B. Kiss László

A vizsgálat során tagadta az ellene felhozott vádat az Alba Volán buszsofőrje, akit azzal gyanúsított meg múlt héten egy olvasónk, hogy „zsebbe fizetett” neki egy utas. Olvasónk – elmondása szerint – szemtanúja volt annak, amint az egyik helyijáratú buszon a buszsofőr anélkül vett el pénzt egy utastól, hogy annak jegyet adott volna. Lapunk azonnal megkereste az Alba Volánt, ahol vizsgálat indult a történtek tisztázása érdekében. Mint arról már hírt adtunk, a vizsgálat idejére az atóbuszvezetőt a munkavégzés alól felmentették. A vizsgálat néhány napon lezárult, melynek eredményéről Suralik András üzemigazgató tájékoztatta lapunkat. Eszerint a meggyanúsított gépkocsivezető a hivatalos meghallgatásán visszautasította a vádat, ugyanakkor jelezte: hajlandó a levélíróval történő szembesítésre. Utóbbi viszont ettől elzárkózott. Így – bizonyítottság hiányában – a sofőr ellen az eljárást megszüntették, és őt az állásába visszahelyezték azzal, hogy munkáját a jövőben fokozottan ellenőrzik – mondta el az üzemigazgató. Suralik András ugyanakkor nem rejtette véka alá, hogy az Alba Volán, amelynek természetesen elemi érdeke jogos bevételeinek – úgymond – realizálása, az elmúlt időszakban több autóbuszvezető munkaviszonyát is megszüntette, mivel bebizonyosodott velük kapcsolatban, hogy visszaélést követtek el – fogalmazott az üzemigazgató. Az FMH munkatársa a vizsgálat lezárása után kapcsolatba lépett a levélíróval, aki egyébként neve és e-mail címe zártan kezelését kérte. Azt kérdeztük tőle, miért nem vállalta a szembesítést az általa megvádolt sofőrrel. Miután felhívták a figyelmét arra, hogy ha nem tud további tanú(ka)t is állítani, akkor a sofőr – rágalmazásért – akár be is perelheti, nem látta értelmét a szembesítésnek – hangzott a válasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!