Hírek

2012.09.06. 14:41

Náciknak nincs itt helye!

Székesfehérvár - A megyei MSZP tiltakozik a Jobbik által szombatra meghirdetett, a meggyilkoltak emlékét meggyalázó, úgynevezett „Magyar Élet Menete” ellen!

Klecska Ernő

Ezt Horváth András, a Magyar Szocialista Párt megyei elnöke mondta el sajtótájékoztatóján. A politikus, aki szerint a fehérváriak elítélik  a rasszista, a náci időkre emlékeztető megmozdulásokat, arra kérte a szervezőket, tartózkodjanak a tőlük megszokott, tisztességes ember számára elfogadhatatlan rasszista és kirekesztő megnyilvánulásoktól. E rendezvény meggyalázza  a meggyilkolt zsidó és nem zsidó vallású magyarok emlékét egyaránt  szögezte le, majd hozzátette: remélik, hogy a rendezvényen nem vesz részt a betiltott Magyar Gárda. (Az eredeti Élet Menete ugyanis éppen a korábbi nácik áldozataira emlékezik Budapest utcáin és az Auschwitz-Birkenau haláltáborok helyszínein.) 
Horváth András sajtótájékoztatóján felszólította  a FIDESZ helyi vezetőit,  Fehérvár polgármesterét, Fejér megye elnökét és a megyei kormányhivatal vezetőit, hogy ők se hallgassanak ez ügyben, s valljanak színt!  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!