Hírek

2012.09.26. 18:19

Labdarúgó Magyar Kupa: a Dunaújváros PASE és a Velence továbbjutott, a másik kettő kiesett

A labdarúgó Magyar Kupában a Dunaújváros PASE az Iváncsa, a Velence a Nagyatád ellen győzött, és bejutott a legjobb 32 közé, amíg a Martonvásár szintén kikapott és kiesett.

Matók János

Iváncsa - Dunaújváros PASE 0-2 (0-0)

200 néző. Vezette: Jakab Árpád (Vígh-Tarsonyi, Bíró).
Iváncsa: Hodula  - Drapcsik, Fodor, Nagy A., Csikesz  - Barkóczi (Nagy Z.), Szöllősi, Bartha, Gorza (Tóth) - Gál, Németh (Mágocs). Edző: Sárai György.
Dunaújváros PASE: Bartus - Villám, Beleuc, Farkas, Köntös - Lázár (Godslove), Márki (Miskovicz), Micskó  - Sitku, Sóron (Böőr), Perovics. Vezetőedző: Jakab Elek.
Egyértelműen a magasabban jegyzett, és jóval erősebb játékosállománnyal rendelkező vendégek számítottkak a találkozó esélyesének. Az első dunaújvárosi gólveszélyt a 8. percben Köntös 18 méteres szabadrúgása jelentette, ám a labda a felső kapufán csattant. Ezt követően a megyei I. osztályú Iváncsa jól tartotta magát, igaz, helyzetet nem tudott kialakítani a vendégek kapuja előtt. A második félidőben is a DPASE uralta a játékot, de a vezetést jelentő gólra egészen a 77. percig kellett várni, akkor egy szöglet után a csereként beállt Godslove fejelte a labdát a hazai kapuba, 0-1. A második újvárosi találtnál is a gólszerző volt az előkészítő, hiszen őt lökték fel a tizenhatoson belül, a megítélt tizen-egyest Sitku értékesítette, 0-2.
Ezzel a győzelemmel a több játékosát is pihentető  újvárosi csapat bejutott a legjobb 32 csapat közé.

Velence - Nagyatád 2-1 (0-1)

300 néző, vezette: Széplábi Gábor (Majerik, Kiss).
Velence: Puhnyák - Totsche, Fésü, Salacz, Somogyi - Szigeti (Kellner), Tóth (Farkas Zs.), Knausz, Bakos (Kocsis) - Kadlecsik, Pál. Edző: Pavlik József.
Nagyatád: Patak - Akácsos, Szabó, Dekanics, Pandur - Androsics, Márton, Galamb (Brezovszky), Mixtai (Kovács) - Reszli, V. Nikolics. Edző: Papp Zoltán.
A Nagyatád az első félidőben már eldönthette volna a továbbjutást, de több helyzetet is kihagyott, csak a 21. percben használta ki a hazaiak védelmi hibáját: a vidis Nemanja Nikolics testvére,  Vukan ugrott ki, és higgadtan a hálóba lőtt, 0-1.
A második félidőben megfordult a játék képe, látszott, hogy a hazaiak sokkal jobban játszanak, és egyértelműen a továbbjutást tűzték ki célul. Akaratosságuk a 65. percben gyümölcsözött: Bakos ugratta ki Kocsist, akinek a beadását Patak még kipaskolta, de a veterán Pál résen volt, 1-1. Az elszántságnak köszönhetően, a hazai győzelem is sikerült, hiszen a 80. percben egy bedobás után Pál remekül húzta a kapu elé a labdát, amit a jókor érkező Fésü a vendégek kapujába fejelt, 2-1.
Nem véletlen, hogy Pavlik József edző a lefújás után roppant büszke volt a csapatára, hiszen ott vannak a 32 között.
Martonvásár - Bölcske 0-4 (0-0), 150 néző, vezette: Bereczki Miklós (Kovács, Rózsa).
Martonvásár: Guth - Provoda, Berczi, Kanyó, Hermann - Elek (Schaffer), Udvaros, Király, Pánczél (Csanádi) - Bajor, Magyar (Bozsó). Edző: Patkós Csaba.
Bölcske: Lieszkovszky - Pasker, Kőkuti, Kern (Berényi), Fenyősi - Széles, Höss (Szili P.), Tóth, Szili I. - Nagy, Rompos (Szabó). Edző: Farsang János.
A 47. percben Höss szögletét Kőkuti fejelte be a jobb felső sarokba, 0-1.  A 49. percben  Királyt a játékvezető ütésért kiállította, s ezt követően kissé szétesett a hazai csapat. Az újabb találattal az 54. percben büntetett a Bölcske: egy kontra végén Rompos labdáját Nagy közelről vágta a kapuba, 0-2. A 72. percben Szili I. növelte az előnyt, 0-3, majd a 73. percben Nagy talált be ismét, 0-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!