Hírek

2012.09.30. 17:38

Földügyek: apellál az LMP

Székesfehérvár - Az LMP szerint a kormány sokadszor szegte meg választóinak adott ígéretét: az állami földbérletek odaítélésénél a fideszes politikusokhoz és családtagjaikhoz kötődő hűbérbirtok-rendszer kiépítése zajlik.

Fejér Megyei Hírlap

A párt követeli, hogy hozzák nyilvánosságra az összes eddigi földrészletre eredményesen vagy eredménytelenül pályázók anyagait, és hogy mostantól a pályázatokat átláthatóan, új, világos kritériumokon alapuló pontozással írják ki - közölte Szabó Rebeka országgyűlési képviselő vasárnap. A közlemény szerint az LMP és a kedden Magyarországra látogató zöldpárti európai parlamenti képviselő, a francia parasztmozgalom vezéregyénisége, José Bové a helyben élő gazdálkodók földhöz juttatásáért küzd. A párt vasárnapi budapesti és székesfehérvári sajtótájékoztatóján a földalapkezelő elnökét lemondásra szólította fel, a szervezet ajtaját pedig Földet a helyi gazdáknak! felirattal ragasztotta le. A sajtótájékoztatókon elhangzott, hogy az LMP már számos alkalommal, parlamenti felszólalásokban, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettől (NFA) való adatkérések, az ügyészségi vizsgálat kezdeményezése és a feljelentések során is felhívta a figyelmet az állami földek haszonbérbe adásával kapcsolatos visszaélésekre. Mindezt hiába. Az LMP követeli, hogy hozzák nyilvánosságra az összes eddigi földrészletre eredményesen vagy eredménytelenül pályázók anyagait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!