Hírek

2012.09.20. 05:23

Élő, vagy élhető belváros? Klubot hoztak létre a lakók

Székesfehérvár - Keddi fórumukon pontokba szedték, milyen változásokat szeretnének elérni a történelmi belvárosban az ott lakók.

Kocsis Noémi

Abszolút politikamentes, alulról szerveződő fórumot hirdettek meg a lakók kedd délutánra a Ciszterci gimnáziumba. A nagyjából bő egyosztálynyi érdeklődő egy  saját szerveződést, a Belvárosi klubot is létrehozta. A történelmi városmagban élők évek óta több dolgot sérelmeznek. Indulatokat vált ki például az itteni szórakozóhelyek és vendéglátóipari egységek túl hosszú nyitvatartása. Megoldás lehetne a folyamatos polgárőri jelenlét, hangzott el.
- Sokszor megkapjuk, hogy nem muszáj a belvárosban laknunk - panaszolta a fórum résztvevőinek egyike. - Holott mi igenis a belvárosban szeretnénk lakni, csak jobban szeretnénk élni.


A parkolás, a kutyasétáltatás, a szemét, a közlekedés lehetetlensége, a galambok - csak néhány pont a listáról, amely területeken gyökeres változásokat szeretnének a legkisebb belvárosú Fehérvár érintett lakói. Ám azt is tudják, érdekeik nem éppen azonosak a gazdaság érdekeivel, az üzletek működésével, a turizmus igényeivel. Megfogalmazódott, hogy az élő belváros-szlogen nem mehet az élhetőség rovására, márpedig most a lakók szerint éppen ez a helyzet.
A pontokba szedett listát a frissen megalakult klub a területi képviselőnek, s más illetékeseknek is eljuttatja. A jövőben összejövetelekkel, területi bejárással igyekeznének intézkedésre bírni a döntéshozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!