Hírek

2012.09.28. 09:52

Elkelt a batyu a hamuba sült pogácsával a Népmese napján

Immár 4. alkalommal rendezte meg az ÁMK a Magyar Népmese Napját. Egész héten több helyszínen folytak a programok. A Napraforgó óvodában a hét a magyar népmese jegyében telt el a hét, és végezetül a gyermekek a szüleikkel közösen játszottak el egy mesét az óvónénik vezényletével.

Borsos György

A könyvtárban Benedek Elek: Rókáné meg a rák című meséjéből hirdettek meg rajzpályázatot osztályonként: az első helyezettek (Bábel Petra, Doma Dávid, Glück Felícia, Horváth Fruzsina, Szőllősi Petra, Tóth Vincent, Koltai Már és Lébényi Katalin) jutalmul íróeszközöket vehettek át egy kis édességgel. A mesetotó kitöltésében négyen jeleskedtek, akik telitalálatot értek el (Szőllősi Petra, Szabó Aliz, Erdélyi Enikő és Borsos Botond).

A rendezvények befejezéseként került sor a művelődési házban a mesemondó versenyre. A színpadon kialakítottak egy jelképes "Kerek erdőt", melynek közepében állva meséltek a gyerekek, összesen 28- an. A zsűri nagyon nehéz helyzetben volt, mivel jobbnál jobb meséket és előadásokat hallgattak meg. Sok mesélővel együtt nevettek, szomorkodtak a nézőtéren a gyermekek és a szülők is. A győztes Szép Luca lett, aki a mesekönyvön kívül elnyerte a 2012. év legjobb lepsényi mesemondója címet, melyet egy évig birtokolhat. Emellett fődíjként kapott egy foltos tarisznyát, melyet hamuban sült pogácsával töltöttek meg a rendezők!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!