Hírek

2012.09.17. 13:58

Egy kis számlakésés - mi lehet az ok?

Székesfehérvár - Alig egy hete kapták meg a Palotai út 69-ben a költségmegosztók adatai alapján újraosztott számlákat a lakók. Holott már májusban leolvasták az adatokat...

Fejér Megyei Hírlap

- Már májusban leolvasták a költségmegosztók adatait, de csak szeptember 11-én kaptuk meg az ez alapján kiállított csekket. Nyakunkon a fűtésszezon, ha valakinek be kell fizetnie mondjuk egy ötven-hatvanezer forintos pótszámlát a legutóbbi szezonra vonatkozóan, majd nemsokára érkezik az új szezonra vonatkozó számla, sokan nem lesznek könnyű helyzetben - panaszolta több lakó nevében a Palotai út 69-ben lakó olvasónk, aki azt is nehezményezi, hogy a lakóközösség megkérdezése nélkül vezette be az I. Számú Lakásfenntartó Szövetkezet a rossz fekvésű lakásokra vonatkozó úgynevezett korrekciós szorzókat. Azaz a lakók nem szólhattak bele abba, miként osszák fel a lakások között az elfogyasztott hőt.


- Tavaly ősztől már él az a rendelet, ami minden költségmegosztós épületre előír bizonyos szabályokat, például azt, hogy milyen kedvezményes szorzókat kell alkalmazni a rossz fekvésű lakások esetében annak érdekében, hogy ne legyenek kiugróan magas fűtésszámlák. A számításról szóló táblázatot minden, általunk kezelt lépcsőházba kifüggesztettük, sajnos a többség nem is olvasta el ezeket, pedig vártuk volna a  lakók véleményét. Most, amikor a számlák kiérkeznek, nézik meg sokan a kifüggesztett táblázatot - mondta kérdésünkre Farkas Béla, az I. Számú Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke.

- A székesfehérvári költségmegosztós lakások túlnyomó része legkésőbb július elején megkapta az elszámoló számlákat, a szóban forgó épületben és még másik tízben viszont a lakásfenntartó szövetkezet bizonyos fekvésű lakások szorzóinál változtatást kért, itt valóban csak augusztus végén készült el a második, érvényes felosztás - tette hozzá megkeresésünkre Tófalvi György, a megosztókat üzemeltető fővárosi Techem Kft. ügyvezetője. A lakásfenntartó szövetkezet elismeri, hogy néhány lépcsőházban változtatást kért, de mint mondták, ezt már július végén jelezték a Techem felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!