Hírek

2012.08.31. 14:57

Valami bűzlik Fehérváron

Székesfehérvár - Ketten is felhívták szerkesztőségünket - egy drótposta-levelet is kaptunk -, hogy trágyaszagot éreznek a városban. Közelebbről: a Palotavárosban és a pláza környékén.

Zsigó Ferenc

Miután az Ady Endre utcai szerkesztőségi épület egyik helytől sincs messze, egy rövid sétával magunk jártunk először utána a helyzetnek. Nos,  bizonyos széljárás esetén - a pontos irányt nem tudtuk behatárolni - magunk is éreztük a furcsa trágyaszagot. A szennyvíztelepre tippelve felhívtuk Zsebők Lajost, a Fejérvíz Zrt. kommunikációs és minőségfejlesztési főmérnökét, aki néhány perc türelmet kért, amíg utánajár a dolognak.
 - Kollégáim arról tájékoztattak - mondta a szakember mintegy tíz perccel érdeklődésünk után -, hogy a szennyvíztelepen semmi rendkívüli esemény nem történt, a bűz olyan fokú a telep környékén, mint máskor. Inkább arról lehet szó, hogy a még mindig erős nappali meleg és a hűvös hajnalok - tehát a jelentős hőingadozás - miatt a csatornarendszerből erőteljesebb a szagok kiáramlása egyes helyeken.
Az is lehet, hogy a trágyaszag mezőgazdasági eredetű, de erről a Fejérvíz nem tehet...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!