Hírek

2012.08.28. 11:17

Rendőrkézen egy húszéves fehérvári betörő

A székesfehérvári nyomozók elfogtak, majd kihallgattak, és bűnügyi őrizetbe vették egy 20 éves fehérvári férfit, akit egy Farkasvermi utcai családi ház betörésével gyanúsítanak. Az elkövető kézre kerítésében a sértett testvére segített a rendőröknek.

feol.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére hétfőn késő délután érkezett bejelentés arról, hogy Székesfehérvár, Farkasvermi utca egyik családi házában betörés történt. Mint kiderült, az akkor még ismeretlen elkövető az ajtót befeszítve jutott be a házba, ahonnan LCD tv-t, valamint kisgépeket tulajdonított el közel félmillió forint értékben, míg a rongálással 150 000 Ft-os kárt okozott.

Miközben a rendőrök a bejelentést követően a megadott címre igyekeztek, a sértett testvére egy közeli utcába ment, mivel az ott lakókat korábban többször látta a ház környékén, ahol gyanúsan ácsorogtak. Erről azonban csak később számolt be a nyomozóknak.

A testvérnek - érdeklődése során - egyikük elmondta, hogy épp egy LCD tv-t adott el az egyik utcabeli férfi. Ennek kapcsán azonban - mikor már a sértett is odaért az utcába - hangos szóváltás alakult ki az információ után érdeklődő testvér illetve az ott lakók között, mellyel kapcsolatba újabb bejelentés érkezett a rendőrségre.

 

Amikor a járőrök kiértek a helyszínre, az indulatok lecsillapodtak. Mikor a rendőrök értesültek az egyik ott lakó aznapi tv eladásáról, a férfit intézkedés alá vonták, majd lakásában házkutatást tartottak, melynek során több olyan kisgép előkerült, melyek eredetével nem tudott elszámolni. Mint kiderült, ezek megegyeztek azon tárgyakkal, amiket a Farkasvermi utcából loptak el. A rendőri intézkedés során még az a tv is előkerült, amit a férfi a délután folyamán továbbértékesített. Így a megtalált tárgyak mindegyikét a rendőrök lefoglalták, míg a 20 éves férfit előállították a kapitányságra.

 

Ott betöréses lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. Ennek során tagadta a bűncselekmény elkövetését, de vallomást nem tett.

 

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kezdeményezi a büntetett előéletű fiatalember előzetes letartóztatását, aki ellen a kapitányságon más bűncselekmény elkövetése miatt is folyamatban van büntetőeljárás.

 

A nyomozók vizsgálják, hogy a férfinek voltak-e társai a betörés során, illetve, hogy összefüggésbe hozható-e más korábban elkövetett lopásokkal is - közölte kedd délután a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!