Hírek

2012.08.28. 06:52

Polonkai Attila Felcsúton játszik, s a civil életre készül

Felcsút - Még csak két fordulón vannak túl az NB II-es labdarúgó-bajnokság résztvevői, de máris kiderült, hogy a Puskás Akadémia FC csapatkapitánya, Polonkai Attila igazi vezéregyénisége együttesének.

Fejér Megyei Hírlap

Még csak a 33. évében jár, így eszébe sem jut befejezni aktív pályafutását - Polonkai Attila, a 3-szoros válogatott labdarúgó, a Videoton FC bajnokcsapatának a tagja. Az idei szezont már a Puskás Akadémia NB II-es együttesében  kezdte el, mint csapatkapitány. Tudása mit sem kopott, a pályán igazi vezéregyéniség volt az eddigi két bajnokin. Csákváron egy zseniális gólpasszal hozta helyzetbe Gajdost, s olyan átemelős gólt lőtt, mint amilyet a Fradinak az Üllői úton, amíg a Kozármisleny ellen igazi hadvezér volt.
- Nagyon fontos volt, hogy Csákváron, az első bajnokin győztesen hagyjuk el a pályát, ami sikerült is,  amíg a másodikon is a terveinknek megfelelően játszottunk. Ez utóbbin csak az volt a gond, hogy a helyzetkihasználásunk kissé akadozott, de végül hoztuk a mérkőzést, megérdemelten győztünk - értékelte röviden  az eddigi két meccset Polonkai Attila.

- Hogy érzi magát a Puskás Akadémiánál?

- Hála Istennek, csak pozitív dolgokat tudok említeni minden tekintetben. Legyen akár szó a vezetőségről, a csapattársakról, az itteni körülményekről. Minden profi.

- Egy pillanatra térjünk vissza a csákvári góljára...

- Amikor még én is fiatal voltam, az idősebb csapattársaimtól rengeteget tanultam, lestem el tőlük. Most én kerültem ebbe a helyzetbe, s úgy érzem, hogy az ilyen megoldások láttán ők tanulhatnak tőlem, s ők is bátrabban bevállalhatják a hasonló szituációkat.

- Amennyiben szóba kerül a Vidi, mi jut az eszébe?

- Videoton? Én csak a szépre emlékszem, és nagyon büszke vagyok a bajnoki címre. Változások történtek a klubnál, amelyeket elfogadtam, és figyelek a jelenlegi csapatra, amelynek természetesen nagyon szurkolok, például most az Európa Ligában. Ám a Puskás Akadémia FC játékosaként, ennek a klubnak a sikereiért harcolok, de később a szerződésem szerint valamilyen szinten még visszatérhetek a Vidihez.

- Érez még magában erőt az élvonalbeli futballhoz?

- Igen, de mégegyszer mondom, elfogadtam azt a döntést, ami igazából az enyém is volt. Boldogan vállaltam el azt a lehetőséget, amit a Vidi felajánlott, a klub történetében elsőként, az úgynevezett életút modell szerződést. Most még játszom, de mellette az UEFA B liszenszes edzőképző-tanfolyamára, és a menedzserképzésre járok. És ehhez a Videotontól minden támogatást megkapok. Megállapodásunk értelmében két év alatt kell ezeket elvégeznem, s azt követően majd meglátjuk, hogy milyen feladattal látnak el a vezetők a Vidinél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!