Hírek

2012.08.29. 08:36

Függönyt fel!

Nagyívű elképzeléseket fogalmaztak meg Szikora János igazgató és munkatársai a pályázatukban és hasonló tervekkel álltak a színháziak és a sajtó munkatársai elé a minap az évadnyitó társulati ülésen.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

 Első pillantásra  meglehetősen méretes a teátrum új vezérkara,  igaz, épp azigazgató, Szikora említette, hogy  ahhoz, amit ígértek, ő egyedül kevés lenne,  ezért ez a vezetői garnitúra. Ahhoz persze, hogy  pár éven belül  az ország egyik  legizgalmasabb  és legsokszínűbb  színháza-társulata legyen a fehérvári, valóban sokat kell tenni.    
S ezzel szoros összefüggésben azért is, hogy a  fehérváriak-Fejér megyeiek ne  a fővárosban,  Tatabányán vagy éppen Veszprémben keressenek  maguknak és családjuknak  színpadi élményt, hanem  elsősorban  Fehérváron.   
Ehhez az is  kell, hogy a városlakók úgy érezzék, a   színház és a színháziak valóban az övék, nem pedig egy elzárt- és bezárt  épület, itt vendégeskedve játszó lakóival. Csányi János  stratégiai és fejlesztési, illetve Matuz János kreatív igazgatónak nyilván az lesz a dolga, hogy ezért tegyen.  Hargitai Iván és Bagó Bertalan  rendezők pedig   azért, hogy a   színészek   felpörögjenek, és mindent kihozzanak magukból.
Azt, hogy a szakmának  mi volt a nem túl hízelgő  véleménye a  Vörösmarty Színházról, abban érzek némi igazságtalanságot. Főleg az elmúlt év teljesítménye alapján.  Az, hogy lehet jobb,  nem kétséges.
És az új vezetés jobbat ígér.  A színpadi mellett  városi,  sok  embert vonzó  látványosságokat is.  A  prózai tagozat  színészek  bővítését.  Nyilván számoltak, felmérték a lehetőségeket, azzal együtt, hogy a fehérvári színház   költségvetése  viszonylag magas.   Ha mindaz, amit akarnak, belefér, csak nem lesz baj.   Már csak a színvonalon, minőségen múlik.  Hogy ezek elsődleges szempontok, arról is beszéltek.
Akkor hát tessék! Lássuk!
Függönyt  fel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!