Hírek

2012.08.28. 15:29

Fotográfia napja: őszi évadnyitó a parlamenti képviselői irodában

Székesfehérvár - A magyar fotográfia napja (augusztus 29.) adott apropót arra Herczog Edit EP-képviselőnek, hogy két fotográfus képeiből rendezett kiállítással nyissa meg az őszi évadot a Fő utcai képviselői irodában.

Zsigó Ferenc

"A fehérvári Borbély Béla és a csákvári Ujhelyi Dávid - egy idősebb és egy fiatalabb, egy egészséges és egy baleset következtében mozgáskorlátozottá vált, egy inkább arcokat és egy inkább elvont gondolatokat közvetítő fotográfust kértem fel, hogy a Magyar fotográfia napjának előestéjén legyenek segítségemre a képviselői iroda évadnyitójában." Ezekkel a szavakkal köszöntötte meghívott vendégeit és a sajtó képviselőit keden Herczog Edit szocialista párti Európa Parlamenti képviselő a Fő utcai képviselői irodában.
A tudomány részeként, innovációs eredményként mutatták be 1840. augusztus 29-én a Magyar Tudós Társaság ülésén Vállas Antal dagerrotípiás képalkotását, ezért jeles ez a nap a hazai fotográfia történetében. Herczog Edit az innovációs üzeneten túl más szempontból is fontosnak tartja a képi világot a közélethez, a politikához kapcsolni:
- A világ képekben gondolkodik, az internet világában a közvetített üzenetek fele álló vagy mozgókép, sokszor nem mindegy, hogy a leírt, vagy elmondott gondolatokat hogyan illusztráljuk. Írástudóvá kell válni, értenünk kell a képeket - fogalmazott a politikus, aki hozzátette:  - Tennünk kell az esélyegyenlőségért, hidakat kell építenünk, s a mai kiállítás egyben kézfogás is az Európai Unió és Székesfehérvár, illetve Csákvár között. Ezen gondolatok jegyében szervezzük az EP-képviselői iroda őszi programjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!