Hírek

2012.08.27. 05:42

Fehérvár Szépe - Győztes hölgyek estje

Székesfehérvár - Színes, dinamikus, kreatív - ez, s a tizenöt döntős karizmatikus kisugárzása jellemezte leginkább a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője idei, immár tizedik alkalommal megrendezett szépségversenyét szombat este.

Silye Sándor

Teltház előtt, Székesfehérvár és a Fejér Megyei Hírlap legszebbjének járó koronáért küzdött tizenöt döntős lány szombaton este a Vörösmarty Színház színpadán. Szépek, fiatalok és céltudatosak, a korona pedig mindannyiuknak egyet jelentett: önbizalmat, megbecsülést és teljes figyelmet. Ugyanis mindannyian erre vágytak, ezért dolgoztak heteken át az elődöntők folyamán. Még a verseny előtti percekben is lázas munka és diskurzus folyt a színfalak mögött. A  lányok már tűkön ültek:
- Nagyon izgulunk, hajat igazítunk, sminkelünk - sorolta öltözőszobájukban  Simon Vivien, Pávay Nóra és Vörös Sára, akik mind magabiztosságra és mosolyra törekedtek a színpadon -  ez volt a terv. 
- Próbálom magamat adni majd, ahogy jön - tette hozzá Sára.

A másik öltözőben Nánási-Görgei Erika és Rubina Kata várták a kezdést: - Megpályáztuk az első helyet, majd meglátjuk - s elárulták, mindketten a szépségiparban képzelik el a jövőt. Burján Dorinát a harmadik szobában értük utol:  - Az utolsó pillanatokat is kihasználjuk a szépítkezésre - mesélte és rohant is tovább. A többiek pedig  - Balogh Ágnes, Barna Renáta, Érckövi Réka, Horváth Brigitta, Krima Dorina, Rétfalvi Klaudia, Tóth Ágnes, Tóth Edina és Viniczai Tímea  - izgalommal figyelték a készülő sminkeket. A lányokat most  és a felkészülés heteiben is a Butterfly stúdió szépítette tetőtől talpig: ők feleltek a  frizuráért, sminkért, körmökért, szóval a teljes szépészeti szolgáltatást a stúdió nyújtotta a jubileumi versenyzőknek.

A színpad előtt már feszülten várt a közönség, melyet Szikora János, a színház igazgatója köszöntött, és bölcsen így zárta gondolatait:
- Azt nem tudom, ki lesz a legszebb a 2012-es szépségversenyen, de azt tudom, hogy itt mindenki győztes lesz.


Szavaihoz Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap,  a rendezvény főtámogatójának főszerkesztője  is csatlakozott:
- Ahhoz, hogy valamiből hagyomány legyen, befogadó közösségre van szükség. Minden évben ezrek csatlakoztak a szavazásokhoz,  idén pedig már több,  mint hatezren voksoltak a lányokra, amely meglehetősen nagy  közösségnek számít.  Ma pedig már elmondhatjuk, hogy a verseny nem csak fehérvári, megyei, hanem országos szinten is elismert eseménnyé vált. Ezt sok mindenkinek köszönhetjük, de elsősorban Óber László ötletgazdának - mondta a főszerkesztő, s ezután hamar felgördült a függöny, a lányok pedig stílusos, laza ruhában táncolták el Vincz Dóra koreográfus hip-hop műsorát. A dinamikus, pörgős táncot a sokak által várt fürdőruhás bemutató követte, amelyen teljes pompájában tárult elénk a lányok sportos, nyúlánk, feszes alakja.  Lovas Petra, a Fehérvár Hangja győztesének dalai   és a kreatív divatbemutató után következett a hagyományos estélyiruhás bevonulás. A lágy esésű, mélylila alkotások igazán jól álltak mindannyiuknak.


Ezután a zsűri visszavonult. A tanakodásról annyit elárulhatunk, hogy nem pontozásos szavazással döntöttek: az egyes helyezéseknél minden lány esetében felemelték a zsűritagok a táblájukat, ha őt tartották leginkább odavalónak. Végül megszületett a döntés:  a közönségdíjas a 24 esztendős Nánási-Görgei Erika lett, az egyetlen férjezett versenyző a csapatban, aki nővérként dolgozik a helyi kórházban. A harmadik helyezett a szabadbattyáni Érckövi Réka, a Gorsium művészeti szakközépiskola diákja, a második pedig a 17 éves, telekis Burján Dorina. Az idei Fehérvár Szépe  Fejér Megyei Hírlap Királynője pedig a szintén 17 éves Vörös Sára lett, aki a Lánczos gimnáziumban tanul, s a jogi pályára készül. Tudják, ő volt az, aki azt mondta: csak magát adja majd a színpadon. Neki bejött...


- Sosem gondoltam volna, hogy sikerül elnyernem  a címet, teljesen az érzés hatása alatt vagyok! - mondta elcsukló hangon az ifjú hölgy, miután átvette a támogatók temérdek ajándékát.    
Az ezt követő állófogadáson pedig a  Jam csapata részesítette a vendégeket kulináris élvezetekben. Óber László védjegytulajdonos pedig olyasmit is elárult itt nekünk, amit egyébként nem szokás. Az elmúlt tíz év tapasztalatára alapozva mondta:  - Rájöttem, ha 15 nővel dolgozik az ember, nagyon nyugodtnak és higgadtnak kell lenni, s ötszörösen kell odafigyelni mindenre -  s talán tényleg ez lehet a siker egyik kulcsa.

A támogatók

Eudeal Plusz, Ivanics Csoport, Székesfehérvár önkormányzata, Gorsium Coop Zrt., Florin Cosmetics, Balázs Szabina - Fehérvár Szépe 2009, Novotel, Butterfly Szépségszalon, Euro MTS, Elisabeth szalon, Dr. Pukancsik János plasztikai sebész, My 77, Fruisse, Párizs Parfümház, Redrock, Unio Nyelviskola, Fitt & Slim speedfitness studió, Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft., Aqua Mathias, Arola Bútor, Aqua Gold, Tantusz Bizsu-Divatkellék, Rádió 1, Karsai Műanyagtechnika Holding Zrt., Árpád Fürdő, Viszló Trans, programportal.hu, FHB Bank, Hétkúti Wellness Hotel, Premier Jegyiroda, Spin Boksz Fittness, Royal Gym, Kodolányi János Főiskola, V. Hedrik Judit Artistic Move Europe, Máté Gábor esküvő- és rendezvényszervező videó, Aranyponty RT-Rétimajor, Tekergő étterem, Kunfotó Stúdió, Vörösmarty Színház, Pink Stúdió, Kyra Jane fürdőruha, Fotótanoda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!