Hírek

2012.08.30. 17:09

Bringatúra: egy hét múlva tekerünk

Sukoró - Szeptember 8-án szombaton ismét benépesül a sukorói sportpálya, innen indul ugyanis a Hírlap bringatúra mezőnye a délelőtti programok után, 13 órakor.

Zsigó Ferenc

A második alkalommal megszervezett Hírlap-bringatúra, amelynek során a résztvevők körülbiciklizik a Velencei-tavat, idéntől felvette a Családi kör fantázianevet, amely jól érzékelteti, hogy a bringatúra hangsúlyozottan családi program, nem verseny. Nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel, a tömeges demonstráció az egészséges életmód mellett, a figyelemfelhívás a Velencei-tó körüli biztonságos kerékpározás lehetőségére.

A tavalyi résztvevők közül  Bodrogai Lászlót, a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketing igazgatóját kérdeztük, idén is eljön-e:
- Természetesen családostul ott a helyem, én mindenképpen letekerem a kört, és ha az idő jó lesz, a feleségem és a 9 éves gyerek is csatlakozik. Szóltam az igazgatóságon dolgozó kollégáknak, közülük is többen jönnek, és a központban dolgozók közül is várhatók néhányan.
Kérdésünkre, hogy turisztikai szempontból hogyan értékeli ezt a rendezvényt, a szakember így válaszolt:
- Az egész Közép-Dunántúl első számú turisztikai központjának tartom a Velencei-tavat, ezért minden hozzá kapcsolódó rendezvénynek jelentős turisztikai értéke van. Ez az ötlet ráadásul az egészséges életmódról és még számos kapcsolódó értékről szól, ezért csak gratulálni tudok azoknak, akik kitalálták.
A telefon túlsó végén minden bizonnyal számítógép előtt ült Bodrogai László, mert néhány perces beszélgetésünk így zárult:
- Most nézem a neten az előrejelzést, jó idő lesz...!

Veszelovszky Zsolt is azok egyike,  akik nem hagynának ki semmilyen bringás rendezvényt. Egy internetes programajánló portál Csabdin élő tulajdonos-vezetője már legalább ötször körülbringázta a Velencei-tavat, ennek ellenére most is szándékában áll eljönni a bringatúrára:
- Lesz nekünk is egy rendezvényünk 8-án, ezért csak 80 százalékban tudom ígérni, hogy elmegyek Sukoróra. Egyik oldalon a táj, másikon a víz, a tavak körüli tekerések mindig nagy élmények számomra - fogalmaz Veszelovszky, aki néhányszor eltekert már Csabdiból a Velencei-tóig, amit átlag egy óra negyven perc alatt teljesített.
A bringatúra résztvevői mindannyian nyernek. Nem csak azok, akik a felajánlók ajándékai közül visznek haza valamit , hanem azok is, akik egyszerűen csak körültekerik a tavat.

Iskolai osztályoknak érdemes nevezni

Nem csupán a tartalmas és szórakoztatónak ígérkező  programok és a tó körüli, várhatóan élménydús bringázás kedvéért érdemes szeptember 8-án ezt a programot választani. A szervezetten érkező és a regisztráció alkalmával ezt jelző iskolai osztályok között ugyanis kisorsolunk egy egész napos belépőt a Veszprém megyei Sobri Jóska kalandparkba, az egész osztály számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!