Hírek

2012.08.10. 19:46

A kegyelet köt össze - testvértelepülési szerződést írtak alá Zámolyon

Zámoly -Testvértelepülési szerződést írt alá pénteken a Vörösmarty Mihály Művelődési Házban a település és a felvidéki Búcs község polgármestere. Előtte koszorúkat helyeztek el a Millenniumi emlékparkban.

Fejér Megyei Hírlap

Az idei Zámolyi Napok rendezvénysorozat keretei között megtartott ünnepség a templomkertben lévő Millenniumi emlékparkban kezdődött, ahol Bánszki István zámolyi polgármester köszöntője után megkoszorúzták  az ország kettévágott almáját ábrázoló emlékművet.
Ezt követően került sor a testvértelepülési szerződés ünnepélyes aláírása a felvidéki Búcs községgel a Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A  szerződést Bánszki István és Szigeti János, Búcs polgármestere látta el kézjegyével. Búcs a Szlovákia Nyitrai kerületének komáromi járásában lévő, túlnyomó többségében magyarok lakta, Komáromtól alig 28 kilométerre északra fekvő falucska. Az ünnepélyes aláírást követően megnyílt Búcs és Zámoly  közös kiállítása is.
 
A Zámolyi Napok szombaton színes rendezvényekkel folytatódik. Lesz aszfaltrajzverseny, foci, légpuska lövészet, motoros felvonulás, kecske szépségverseny, kézi búzaőrlés, búcsi éneklő csoport, faluvacsora, igricek és utcabál. Vasárnap szentmisével,  a katolikus templomban komolyzenei koncerttel és tűzijátékkal zárul az ünnepségsorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!