Hírek

2012.08.13. 10:36

A Huszics Vendel Kórus Székelyföldön

Sárbogárd - Teltházas siker a csíksomlyói kegytemplomban, kiemelkedő koncert a szovátai Teleki oktatási központban. A Huszics Vendel Kórus Székelyföldön, Hargita megyében vendégszerepelt.

V. Varga József

A Huszics Vendel Kórus nemrégiben Székelyföldön, Hargita megyében vendégszerepelt - mondta el lapunknak Szabados Tamás, a Bogárd-Dal Egyesület elnöke. Teltházas, kiemelkedő sikerrel koncerteztek a csíksomlyói kegytemplomban és a szovátai Teleki oktatási központban. Felléptek a csíkszeredai református templomban, valamint Székelyudvarhelyen, a főiskolán és a katolikus templomban. Az előzetes programon kívül betértek a kolozsvári Szent Mihály székesegyházba és a bánffyhunyadi református templomba - mindkét helyen énekeltek.

A negyvenhat tagú kórust Huszics Vendelné karnagy vezényelte, zongorakísérőként közreműködött Huszics Ibolya, Bali Gabriella csellón játszott, Bali Dávid zongorán. A sárbogárdiak számos igaz barátra leltek a néhány nap során - a fellépések megszervezésében, az elszállásolásban sokat segített a kórusnak (a baráti, szakmai kapcsolatok révén) Lászlófi Pál, a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség örökös elnöke és Burus Siklódi Botond, a szövetség elnöke. A vizitálók Hargita megye városaival, nevezetességeivel, ételeivel is megismerkedtek a dalos túrán, megkoszorúzták Tamási Áron sírját Farkaslakán, kirándultak a Szent Anna-tóhoz és Zeteváraljára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!