Hírek

2012.07.28. 06:39

Pápai látogatás Fehérváron

Székesfehérvár - Egy nehéz feladatot már megoldott a Videoton labdarúgó-csapata, idegenben rúgott góljának köszönhetően továbbjutott az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójába, vasárnap pedig már a Lombard Pápát fogadja.

Bobory Balázs

Már a pozsonyi első felvonás után tudtuk, hogy Filipe Oliveira gólja sokat érhet a továbbjutásért vívott páros csatában a Slovan ellen, de a visszavágó előtt azt reméltük, hogy a Vidi újabb góllal, gólokkal biztosítja be sikerét.
 Azonban a második mérkőzés hajrája is körömrágósra sikeredett. Utólag nem baj, hogy maradt a 0-0, hiszen a harmadik körbe lépett a piros-kék együttes, még akkor is, ha akadtak olyanok csütörtök este a stadionban, akik szerint nem teljesen megérdemelten:
- A minőség hiányzott a támadásainkból, de nem a jobb futballt játszó csapat jutott tovább - védte a mundér becsületét talán már ösztönből is, vagy a kispadját féltve Vladimír Weiss, a Slovan mestere.

Amíg a szlovák tréner rezignáltan nyilatkozott, addig Paulo Sousa higgadtan, néhol mosolyogva értékelte a találkozót.
- Elsősorban a játékosaimnak jár a gratuláció, hiszen nagyon éretten futballoztak a második felvonás alkalmával is, mindig helyesen reagálták le az adott szituációkat - így a portugál mester. - A pozsonyiak bebizonyították, hogy széles taktikai repertoárral rendelkeznek, értenek a rövid passzos játékhoz, de ha kell, akkor hosszú indításokkal operálnak. A két mérkőzés alapján az eredmény is nekünk kedvezett, azaz megérdemelten mentünk tovább. Köszönjük a drukkereink támogatását is, akik varázslatos hangulatot teremtettek a stadionban - és ez  nagy lökést adott az erős Slovan ellen.


Az atmoszféra tényleg különleges, magával ragadó volt, éppen ezért akadt olyan újságíró a sajtótájékoztatón, aki feltette Sousának a kérdést: tudta, hogy ez a párharc, nemcsak a fehérváriaknak, a Vidinek, hanem az egész magyarságnak fontos volt?
- Igen, már abban a pillanatban tisztában voltam vele, amikor kiderült, hogy kivel játszunk - felelt a fehérváriak vezetőedzője. - Én azt is nagyon fontosnak tartom, hogy a magyar futballnak két olyan együttese van, amely továbblépett a nemzetközi kupában, a Debrecen és mi.

A Loki a gazdag fehérorosz bajnokkal, a BATE Boriszovval csatázik a BL selejtezőjének 3. fordulójában, a Vidire pedig a Gent vár. Csütörtökön sokáig úgy tűnt, hogy a belga csapat nagy meglepetésre elvérzik a luxemburgi FC Differdange 03 ellen, mivel hazai pályán az első félidőben 2-0-ás vesztésre állt. Aztán a gentiek megemberelték magukat és fordítottak, így csütörtökön ők léphetnek pályára a Sóstói Stadionban, az EL selejtezőjének harmadik fordulójában:
- Egy órával a mérkőzés után még szeretnénk örülni a Pozsony elleni sikernek - mondta Sousa. - Azonban valamelyest előregondolkodtunk, beszéltünk a Gentről is, sőt, az egyik munkatársunk megnézte a luxemburgiak elleni mérkőzésüket. Persze a legfontosabb feladat, hogy a vasárnapi, Pápa elleni bajnoki nyitányra a legalaposabban   felkészüljünk, aztán hétfőtől elemezzük a nemzetközi porondon ránk váró ellenfelet is.

Ne felejtsük: az Európa Liga mérkőzései közé befurakodik a magyar bajnoki nyitány: az első fordulóban a Vidi vasárnap, 18.30-tól a Lombard Pápát látja vendégül. Az erőltetett menet közepette nem lenne meglepő, ha a piros-kékek szakmai stábja jónéhány játékosnak pihenőt nyújtana, lapunk arról kérdezte Paulo Sousát, tervezi-e, hogy több poszton változik a kezdőcsapat a Veszprém megyeiek elleni rajton?
- Valóban sűrű a program, a keret tagjainak egytől egyig mindig készen kell állniuk - válaszolt Sousa. - Figyelembe kell venni azt is, hogy minél több a mérkőzés, annál nagyobb a sérülésveszély, vagyis több szempontot kell mérlegelni a csapat összeállításakor. Olyan játékos nem lehet a keretünkben, akit ne tudnánk bármikor bevetni.

Nos, a Vidi keretét végigböngészve nincsenek  kétségeink afelől, hogy a magyar mezőnyben  bombaerős tizenegyet lehetne kiállítani akkor is, ha szinte mindenki pihenőt kapna azok közül, akik a Slovan ellen az első perctől a pályán voltak. Játék gyanánt összeraktunk egy olyan alakulatot, amely akár szerephez juthat  vasárnap: Tujvel - Brachi (Szolnoki), Vaskó, Szekeres, Hector  Haraszti, U. Nikolics, Tóth B., Kovács I., Walter  Torghelle. És akkor Lencse László és Milan Perics így sem  kerül a kezdőcsapatba...
A Pápa a legutóbb sikeres harcot vívott a bentmaradásért. A Lombardhoz a máltai gólkirály, a lett Cekulajevs érkezett, illetve erősítés a Ferencvárosból szerződtetett Maróti Béla is. Távozott Lengyelországba a szélvészgyors szélső, Lovrencsics Gergő  és a Fradihoz igazoló  Gyömbér Gábor is érzékeny veszteség.
Várjuk, mit tud a Pápa, de fontosabb lesz a Videoton teljesítménye. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!