Hírek

2012.07.13. 05:18

Kitüntető elismerés bicskei fiatalnak

Bicske - Jó tanuló, vagyis négyes feletti átlaga van és jó sportoló is egyben -ezt világbajnoki kupája bizonyítja legjobban annak a fiatalembernek, aki díjat kapott a várostól.

Silye Sándor

Jó tanuló, jó sportoló díjat kapott a várostól a 17 esztendős Piros Patrik, aki, családjával együtt méltán ismerős kempós körökben is. A fiatalember ugyanis számos díjjal, kupával büszkélkedhet már most:
-  Európa bajnok voltam 2006-ban, továbbá van két Európa kupa, két világkupa és egy világbajnoki győzelmem is  - sorolta fel kérésemre eddigi eredményeit a fiatalember, aki mostanában nyári szünetét tölti otthon, Bicskén. Utolsó évét kezdi ősztől budapesti szakközépiskolájában, ahol informatikát tanul. A díj, amit a várostól kapott csak azoknak adható, akik négyes feletti átlaggal végzik az iskolát. Patriknak ezzel sincs gondja... S hogy hogyan tovább, ha végzett? 

-  A testnevelési egyetemre szeretnék jelentkezni, ahol személyi edző szakirányt választanék. Kempóval szeretnék foglalkozni a későbbiekben is, bár mellette szívesen kipróbálnék még egy sportot. A thaibox érdekel - mondja, bár hozzáteszi, hogy szülei nem feltétlenül örülnek ennek az ötletnek, édesapjával annyiban maradtak, hogy 18 éves kora után visszatérnek a témára. A kempó azonban az egész családnak szíve csücske, apukája mellett öccse is űzi ezt a sportot, aki három éve már megkapta ugyanezt az elismerést a várostól -  árulta el Sulyokné Guba Judit, önkormányzati képviselő. Erik ugyan fiatalabb a mostani díjazott Patriknál, de bizony már ő is büszkélkedhet világbajnoki kupával. Mindketten korán kezdték ezt a sportot. A most barna öves Patrik nyolc és fél éve, s azt reméli, négy év múlva meglesz a fekete öv is.
-  Sok mindenre megtanít ez a harcművészet. Például az önkontrollra: már az első vizsgaanyagban benne van, hogy a kezdők képesek sérüléseket okozni, a haladók képesek visszatartani magukat a sérülések okozásától, a profik pedig már gyógyítani is tudják azokat...  - nos, Patrik nagyon igyekszik a legfelső szint elérésére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!