Hírek

2012.07.08. 17:36

Izzottak, zúgtak a motorok

Polgárdi - Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a hét végén a Fekete Sas Motoros Találkozót. A polgárdi klub hagyományosan júliusban várta a kétkerekű járgányok szerelmeseit.

Miskei Anita

A július 5-e és 8-a között rendezett találkozóra szép számmal érkeztek a motorosok. A helyiek mellett az ország minden tájáról jöttek a motorozás szerelmesei. A kétkerekűek mellett igazi különlegességek is előkerültek. Volt itt mindenféle járgány, a mai modern gépek mellett 40-50 éves kultikus darabok is fevonultak, szebbnél szebb állapotban sorakoztak fel a polgárdi motoros klub, a Fekete Sas meghívására.


A Fekete Sas Motoros Club egyébként még 1990-ben alakult mindössze tíz fővel, s a társaság akkoriban leginkább a közös motorozás élményéért gyűlt össze. S ahogy a madarak szárnyaltak szabadon, úgy élvezték a motorozás édes ízét a klub tagjai is. A csapat aztán egyre bővült, s 1994-ben már az egykori polgárdi orosz laktanya területén bulit is rendeztek. A találkozó persze mára híres-hírhedtté vált a hazai és a környező országok motoros klubjainak körében, osztrák, német versenyzők is rendszeres résztvevői a találkozóknak. A forró nyári napokra szervezett buli  pedig ezúttal sem jelentett csalódást azoknak, akik a strandolás helyett a polgárdi motoros találkozót választották. Volt, aki kisebb robogóval, mások komoly paripával érkeztek. Több ezren bőgették fel motorjaikat, s zúgtak, dübörögtek a járgányok a felvonulás alkalmával szombaton délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!