Hírek

2012.07.15. 06:15

Fecskendővel küzdöttek a pontokért

Sárosd - A településen nagy hagyományai vannak az önkéntes tűzoltó szolgálatnak, egyre több fiatal is részt vesz az önkéntes munkában, s a versenyeken is jól teljesítenek. Legutóbb, a Sárosd Napok programjainak keretében fogadták a második alkalommal megrendezett Országos Kismotorfecskendő Szerelési Bajnokság részt vevőit is.

Miskei Anita

A megmérettetés Balatongyörökön kezdődött, majd a napokban Sárosdon folytatódott a pontvadászat, de Budapesten, Debrecenben, Kecskeméten és Zalaegerszegen is megküzdenek majd a tűzoltók, önkéntesek és tanoncok. Sárosdon nagy hagyományai vannak az önkéntességnek, a versenyek rendszeres részt vevői. A bajnokságra egyébként az ország minden tájáról érkeznek csapatok. Retro férfi és női, valamint modern kategóriában is küzdenek a versenyzők.

Sárosdra is szép számban érkeztek a résztvevők, a hőségben igazi kihívás volt a sportpályán végigrohanni a fecskendőkkel, azonban a fiatalok jól teljesítettek, még a kánikulát is legyőzték. A sárosdi sportpályát egyébként már a reggeli órákban bevették, készülődtek a versenyre. A fiatalabbak még ellestek néhány fogást az idősebbektől, de kitartásból mindannyian jeleskedtek.

Vajon mit jelent a modern, s mit a retro kategória? A versenysorozat résztvevői ugyan ismerik a szabályokat, a közönséggel azonban megosztották a titkot. Kiderült, a modern vagy korszerű kategóriában lehet férfi, női, sőt vegyes csapat is, s az általuk használt motor korszerű. Míg a „hőskor” kategóriában kizárólag retro kismotorfecskendőt alkalmazhattak a versenyzők. A hét fős csapatok mindegyikében akadtak fiatalabb és idősebb versenyzők is, ami szabályos, hiszen a megmérettetés lényege éppen az, hogy csapatban bizonyítsanak önkéntes és hivatásos kollégák, de akár a katasztrófavédelem területéről érkezők is. A kritérium csupán annyi, hogy a 16. életévüket be kell tölteniük a versenyzőknek.

A sárosdi forróságban keményen dolgoztak a versenyzők, végül hűsítették magukat, a fecskendők csöve erre is, arra is elért, ezúttal azonban a közönség is abban bízott, kap a hűsítő vízből.   

A versenyről és az eredményekről ide kattintva olvashat!

  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!