Hírek

2012.07.24. 15:12

Az élet rosszat hoz, de az ember jót remél - egy kislánynak segíthetnek

Székesfehérvár - Gyakran mondjuk, hogy egyre közönyösebb lett a világ körülöttünk. Ám minden rossz tapasztalat ellenére ha segítségről van szó, mindig akad bennünk annyi jóság, amely életet menthet és javíthat, amely gyógyulást hoz.

Tihanyi Tamás

 Nem könnyű életet mért ki a sors Izsó Lászlóra. Az, hogy a név ismerős olvasóink számára, nem a véletlen műve: az ő édesapja is életét veszítette húsz évvel ezelőtt abban a tragédiában, amit vadászgyilkosságként ismer a közvélemény. – Éppen érettségi előtt voltam, amikor Sárszentmihály mellett elveszítettük édesapámat – emlékezett halk szóval Izsó László
. – Békésebb idők következtek, ám az élet újabb nehézséget állított utunkba. Feleségem hat hónapos terhesség után nagy hirtelen kellett, hogy világra hozza elsőszülött kislányunkat, Veronikát. A korai szülés miatt a kislányuk agyvérzést kapott, amely roncsolta az idegpályát és így mozgáskorlátozottá vált. Vera helyzetén sokat javítana egy külföldi műtét, amire azonban pénzt kell, hogy gyűjtsünk, mert a beavatkozáshoz szükséges összeg hatalmas egy családi kassza méreteihez képest. Az operációt már idén, de legkésőbb a jövő év elején el kellene végezni. Ha együtt a pénz, Veronika akkor kerülhet fel a várólistára, s utána még mindig három-négy hónap eltelik a műtétig.



Veronika édesapját hallgatja, de ő is szívesen beszél az újságíróval. – Amerikában lenne a műtét, s utána jobb lesz a mozgásom, nem kell segédeszközzel járnom és könnyebben tudok közlekedni – mondja a kislány, aki a fővárosban különleges iskolába jár, s részt vesz speciális terápiákon is uszodában, lovardában, s egyéb fejlesztő programok helyszínén. Veronika most 8 éves. Születésekor csak 940 gramm súlyú, 37 centiméteres csecsemő volt. Az agyvérzés roncsolta az idegrendszer egy részét, s az agyvíz túltermelődése miatt fejébe már három hónaposan egy műtéttel szelepet ültettek be, amely a felesleges agyvizet egy csövön át a hasüregbe juttatja. Az operáció után – amiben reménykedik, és amihez a család segítséget vár minden jószándékú embertől –, jelentős javulás várható: akár segédeszközök nélkül is járhat.

Ezt a beavatkozást hazánkban nem végzik el, a műtétre az Egyesült Államokban, Missouri államban, St. Louisban, az ottani gyermekkórházban kerülhetne sor. Az operáció nagyjából 15 millió forintnak megfelelő dollárba kerül. Veronikának jelenleg háromféle segédeszközre is szüksége van: boka- és csípőrögzítőre, valamint járókeretre. Izmai merevek és nehezen mozdíthatóak, ezért a kislány járás közben nem tud kiegyenesedni. Csontozata és ízülete folyamatosan károsodik, és akkor még a fájdalmakról nem is beszéltünk... Nehézséget okoz neki az írás, az öltözködés. Derékrögzítőjét éjszaka, alvás közben is viselnie kell, az iskolában pedig speciálisan kialakított székben ül.

Izsó Veronika és szülei az alábbi számlaszámra várják az adományokat: 11773195- 00143941-00000000. Fontos, hogy a jószívű emberek írják oda az utaláshoz megjegyzésként: „Adomány Izsó Veronika részére!” A kislány gyógyulása érdekében létrehozott alapítvány jelenleg bírósági bejegyzésre vár.

A műtétről ide kattintva érhető el bővebb információ!

Veronikáról, a segítségnyújtás lehetőségeiről itt tudhat meg még többet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!