Hírek

2012.06.21. 06:09

Veszélyben az iskolák működése? Mindenütt van vezető

Fejér megye - Olvasónk azzal fordult hozzánk, hogy a kormányhivatalhoz tartozó iskolák működése veszélybe került, mivel nincsenek kinevezett igazgatók akik döntéseket hozhatnak.

Tribolt Lajos

Nos, azt korában megírtuk, hogy új pályázatot írtak ki az iskolavezetői posztokra, de azért ismét utánajártunk az ügynek. Mátrahalmi Tibor, a megyei kormányhivatal inézményirányító központjának vezetője elmondta lapunknak, hogy valamit félreérthetett olvasónk, mivel minden iskolában van  felelős, teljes jogkörű vezető. Az tény, hogy korábban, még Réthelyi Miklós miniszter döntött arról: tíz megyében új iskolaigazgatói pályázatokat kell kiírni. Akkor arról is rendelkezett, hogy mindenütt legyen érdemi vezető.
 


Mátrahalmi Tibor elmondta, az új szabályozás lehetővé teszi, hogy a korábbi igazgató lássa el megbízással a vezetői munkát, amíg a pályázat le nem zárul. Így a legtöbb iskolát ma is a korábbi vezető irányítja, háromban pedig az SZMSZ szerint a helyettes a megbízott vezető. Minden esetben teljes jogkörrel dolgoznak az iskolák élén, így nincs vezető nélkül egyetlen intézmény sem. A pályázatok egyébként már beérkeztek,  folyik azok véleményeztetése a tantestületekkel, közalkalmazotti tanácsokkal, kamarákkal, szülői munkaközösségekkel. Ez június 23-ra befejeződik és utána a kormánymegbízott felterjeszti a személyi javaslatokat a miniszternek, aki dönt a kinevezésekről.
 
A megyei könyvtár igazgatói posztjára másodjára nem érkezett egyetlen pályázat sem, így ott harmadik pályázatot is kiírnak. Annak lezárulásáig továbbra is az eddigi igazgató, Magony Imre látja el a vezetői feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!