Hírek

2012.06.06. 11:54

Újabb rongálás, sírgyalázás a Szentlélek katonatemetőben

Székesfehérvár - Napokkal azután, hogy letörték a város jelképének számító Országalmáról a keresztet, majd feliratokat festettek a zsidó temető néhány síremlékére, újabb hasonló jellegű rongálás történt Székesfehérváron.

Tihanyi Tamás

Poklosi Péter, a Székesfehérvári Városszépítő- és Védő Egyesület és a Magyar Hadisírgondozó Szövetség elnöke arról értesítette szerkesztőségünket szerdán, hogy  ismeretlen elkövetők - vélhetően  valamikor a közeli napokban - eltávolították és ellopták a Szentlélek magyar-német katonai temető  egyik emlékművéről a koronás címert.  Ez már nem az első ilyen eset a sírkertben, két éve például a kopjafák tetejéről tűntek el a réz sisakok. Tavaly újították fel a temető bejáratának fából készült szerkezetét, kétszáz honfitársuk sírkeresztjén újrafestették a neveket, illetve faültetési munkákat is végeztek. Egy évvel ezelőtt, 2011 májusában a húsz év óta eltemetett katonák sírjait Spányi Antal megyés püspök szentelte fel, majd minden hazánkban létező jelentősebb egyház és felekezet képviselője imádkozott, s ott volt a szertartáson Hende Csaba honvédelmi miniszter is. Akkor  a megjelent világi és egyházi méltóságok, a politikai, rendvédelmi és  civil szervezetek képviselői megkoszorúzták a temetőben lévő emlékművet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!