Hírek

2012.06.25. 10:29

Tíz kutya talált új gazdira a nyílt napon

Székesfehérvár - Liza és Hiszti lett az Aska menhely legnépszerűbb kutyája a hétvégi nyílt napokon. Liza a címmel együtt új otthont is kapott, ám Hisztinek még várnia kell az új gazdira.

Sebestyén Lilla

Reggeltől egészen késő délutánig váltották egymást a programok a hétvégén,  az Aska Alapítvány menhelyén. Szombaton a Fehér Oroszlán Dobkör és DogPlus kutyaiskola bemutatója szórakoztatta a látogatókat, vasárnap pedig a Korona Agility. Mind a két nap lehetőség volt  arcfestésre és csillámtetkó készítésére,  és persze kosárdobó  verenyt is rendeztek.


A kutyák voltak azonban azok, akik a hétvége egésze alatt a figyelem középpontjában sütkérezhettek - emelte ki Molnár Tamásné, az Aska titkára, akitől megtudtuk,  körülbelül százan látogattak ki a helyszínre a hétvégén, régi és új vendégek egyaránt, hiába volt nagy a meleg. Mindenki szívesen játszott az állatokkal, sétáltatták, fürdették, simogatták őket, és a hétvégén tíz kutya is új gazdira talált, mindenki nagy örömére, hiszen ez, illetve a menhely munkájának bemutatása volt az egész Askavalkád célja.


 A programok többségét  Németh Gábor vezette, de a rendezvényen ott volt   Bebe, Ladányi Balázs és Csúszka, a Magyar Jégkorong Szövetség hivatalos kabalája is. A délutáni órákban pedig  mind szombaton, mind vasárnap  megválasztották az Aska menhely legnépszerűbb kutyáját, azaz Lizát és Hisztit. Liza ezzel a címmel együtt pedig új otthont is kapott, hiszen a legnagyobb rajongója úgy döntött, nem hagyja magára az állatot. Hiszti, a fekete és barna színű kölyök kutyus viszont  még nem talált gazdára.  Azt is megtudtuk, a menhely nem kívánja abba hagyni az efféle rendezvények szervezését, az Askavalkád jövőre újra  megnyitja kapuit a vendégek előtt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!