Hírek

2012.06.22. 17:32

Negyvenöt diák utazhat külföldi tapasztalatszerzésre

Székesfehérvár - Uniós pályázatot nyert a Bugát Pál és a Jáky József szakközépiskola. A mobilitás projektnek köszönhetően negyvenöt, tizenharmadik osztályos tanuló utazhat a némerországi Lipcsébe.

Sebestyén Lilla

A Leonardo projektnek köszönhetően három, tizenöt fős diákcsoport utazhat Németországba, hogy kipróbálhassa magát a munka világában. A Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézményéből egy környezetvédelmet tanuló és egy egészségügyi oktatásban részesülő csoport, míg a Belvárosi I. István Középiskola Jáky József Tagintézményéből egy magasépítő technikus társaság indul. Az utazás fő célja, hogy idegen környezetben, a már meglévő tudásukat használva dolgozzanak gyakornokként, és  megismerkedjenek egy másik uniós államban működő egészségügyi és intézményi rendszerrel, illetve a német építészeti megoldásokkal - tudtuk meg Tóth Katalintól, a Belvárosi I. István Középiskola igazgatójától. A kiutazó növendékeket két tanár kíséri, az egyik a szakmai,  a másik az idegennyelvet érintő problémákban nyújt mankót a diákoknak. Nem csak a tanárok lesznek segítségükre, hanem  az utazás előtti pszichológiai,  munkavédelmi és nyelvi  felkészítésre is sor kerül, hogy a résztvevők minden eshetőséggel szembe tudjanak nézni.  A háromhetes utazás azonban nem csak a szakma gyakorlására, de kikapcsolódásnak is tökéletes.
- Minden napra szervezünk nekik programot.  Lehetőségük lesz Berlinben és Drezdában is városnézésre, a nevezetesebb helyek megtekintésére, mint például a Bach Múzeum vagy a híres lipcsei gyógyszertár, illetve  számos szórakoztató programot is szervezünk a csoportoknak. Mindezt pedig teljesen ingyen, hiszen az utazást a Leonardo pályázat teljes mértékben fedezi - teszi hozzá  az iskola vezetője.
Mint kiderült, a projekt résztvevői két turnusban mennek külföldre: az egészségügyisek és a magasépítő technikus tanulók szeptember másodikán, míg a környezetvédelmi képzés diákjai jövő év februárjában indulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!