Hírek

2012.06.21. 19:08

Jávor Mátyás levele Orbán Viktorhoz

Székesfehérvár - A zsidó hitközség elnöke válaszolt a kormányfő együttérző levelére, amely az emlékezetes temetőrongálás után íródott.

Tribolt Lajos

Ahogyan azt annak idején hírül adtuk, a fehérvári zsidó temető megrongálása után Orbán Viktor miniszterelnök  levélben fejezte ki együttérzését Jávor Mátyásnak. Egyúttal arról is biztosította a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnökét, hogy a belügyminiszter a lehető leggyorsabban eljár a felelősségre vonás kérdésében. 
A levélre Jávor Mátyás az alábbiak szerint válaszolt:
"A Székesfehérvári Zsidó Hitközség köszönettel fogadta Miniszterelnök Úr levelét, amelyben felháborodásának és fájdalmának adott hangott a temetőnkben történt gyalázatos események miatt. Együttérzését 2012. június 10. napján, a holocaust áldozatainak tiszteletére tartott megemlékezésen  tolmácsoltuk hittestvéreinknek. Levelében kifejtettek szerint magunk részéről is bízunk abban, hogy a hasonló antiszemita megnyilvánulások megszünnek, és Miniszterelnök úr kormányával együtt mindent megtesz annak érdekében, hogy intézkedéseikkel garantálják a Magyarországon élő zsidóság nyugalmát és  biztonságát. Tevékenységéhez jó egészséget kívánunk! Jávor Mátyás elnök."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!