Hírek

2012.05.18. 05:29

Komposztládák hatvan úrhidai családnak

Úrhida - A nyertes pályázat révén a faluban hatvan családnak nyílt lehetősége arra, hogy megismerkedjen a komposztálás feltételeivel, és a gyakorlatban is hasznosítsa a megszerzett tudást.

V. Varga József

Az önkormányzat és az iskolai alapítvány a környezettudatos életmód megismertetésére, illetőleg a környezeti neveléssel kapcsolatos képzésre még 2010-ben vidékfejlesztési pályázaton nyert támogatást. A Négy évszak Úrhidán elnevezésű projektben résztvevők a többi között a komposztálás rejtelmeivel is megismerkedtek.



Mindezekre építkezhettek, amikor a fenntartható életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő mintaprojekt megvalósítására szövetkeztek az Agóra alapítvánnyal. Az ugyancsak nyertes pályázat révén a településen hatvan családnak nyílt lehetősége arra, hogy részletesebben is megismerkedjen a komposztálás feltétételeivel, valamint a gyakorlatban is hasznosítsa a megszerzett tudást. A családok a napokban két turnusban vettek részt a képzésen, majd átvették a komposztládákat, és nekiláthattak a munkának. A komposztáláshoz az ág aprítógépet díjmentesen vehetik igénybe.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!