Hírek

2012.05.03. 09:14

Javítások a Pentele-hídnál - teljes hídzár lesz majd

Dunaújváros - Szerdán vonult fel a kivitelező a dunai átkelőre, az előkészítő fázisok után a cseréhez hidraulikus emelők segítségével megemelik a teljes pályatestet.

Gallai Péter

A 2007-ben átadott Pentele-hídnál problémák akadtak a dilatációs szerkezetekkel, ezért az elkövetkező napokban azt a kivitelező az ötéves garanciaidő részeként kicseréli.

- Tegnap a Dunavecse felőli pályaszakaszon lépett életbe sebesség- és forgalomkorlátozás, ami félpályás útlezárást jelent. Ezen a területen vonulnak fel a gépek, ahol egy nagy daru segítségével teszik le az új elemet és a szükséges eszközöket. A munka során, előreláthatóan tizedike körül, másfél órára teljes hídzár lép életbe hajnalban, amikor a legkisebb a forgalom. Ekkor hidraulikus emelők segítségével öt-nyolc centi magasságban megemelik az átkelőt, majd kicserélik a komplett dilatációs szerkezetet. Később ugyanezt megismétlik a hídtest másik oldalán is - tájékoztatta lapunkat a várható munkákról Soltész Gyula, a Magyar Közút Nzrt. dunaújvárosi üzemigazgatóságának vezetője.

Az M8-as sztrádahíd lezárását sárga alapú jelzőtáblákkal tudatják a közlekedőkkel, amelyeket már ki is helyeztek például a hatos úti körforgalmú csomópontba, ami az átkelőre vezet - ám a feliratok még le vannak takarva. Amint kiderül a zárlat pontos napja és időpontja, azt természetesen lapunkon keresztül tudatjuk olvasóinkkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!