Hírek

2012.05.02. 16:50

Évet értékeltek, az átalakulásról beszéltek a katasztrófavédelemnél

Székesfehérvár - Május 2-án, szerdán tartotta értékelő és feladatszabó értekezletét a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Civil Házban. Az ünnepségen a kirendeltség tiszti állománya mellett részt vettek az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek, valamint a társzervek képviselői.

feol.hu

A rendezvényen Vén Norbert tű. alezredes, kirendeltség-vezető mutatta be a katasztrófavédelem új helyi szervezeti egységét, és értékelte az elmúlt hónapok eredményeit. Mint mondta, a katasztrófavédelmi kirendeltség mint új szervezeti egység, január elseje óta működik, és egy három hónapos átmeneti időszakot követően, április 1-jén nyerte el a végleges szervezeti struktúráját. A kirendeltség napi feladata a katasztrófavédelmi szervezetrendszer alapvető szakmai feladataira épül: iparbiztonsági, polgári védelmi és tűzvédelmi feladatokat lát el. Az utóbbihoz tartozik egyebek között a tűzvizsgálat és a hivatásos tűzoltóságok irányítása. A Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség országosan is az egyik legnagyobb illetékességi területtel rendelkező helyi szervezeti egységként alakult meg, a megyeszékhelyen felül további 70 település tartozik hozzá.

A tiszti értekezleten Magosi Lajos tű. alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a résztvevőket, és a különböző szakterületek, valamint a társzervekkel történő együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet. Kiemelte, hogy a hivatásos tűzoltóságok feladata és jogköre a katasztrófavédelmi törvény január 1-jei hatályba lépésével megváltozott, az első fokú hatósági jogkörrel a katasztrófavédelmi kirendeltségek rendelkeznek, ugyanakkor a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok feladatában a polgári védelem és iparbiztonság is kiemelt szerepet kapott.

A rendezvény végén Vén Norbert tű. alezredes ismertette a 2012. évre kitűzött célokat, feladatokat - tájékoztatott szerdán Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségről további információk az igazgatóság honlapján olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!