Hírek

2012.04.23. 16:34

Zenés mese, hangszerbemutató a Hermannban

Székesfehérvár - A Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a héten többféle programmal - hangszerbemutatóval, zenés mesével - várja az általános iskolák alsó tagozatos diákjait.

Gábor Gina

A zeneiskolában április 23-tól április 26-ig, négy napon át  hangszerbemutatókra várják az általános iskolák elsős, másodikos és harmadikos diákjait. A bemutatókon a zeneiskola növendékei  szólaltatják meg az iskolában választható hangszereket, a tanárok pedig rövid szóbeli ismertetőket tartanak.  Naponta két 45-60 perces bemutató színhelye lesz az intézmény hangversenyterme, ahol egyszerre négy-öt osztály fér el.   A bemutatók időpontja: 9  és 11.30 óra. Kedden és csütörtökön minden hangszerről szó esik, április 25-én, szerdán 9.30-tól és 11 órától az iskola Musica Bella vonószenekarának előadását hallgathatják meg a gyerekek.  A szerdai előadásokra elsősorban a vonós hangszerek (cselló, hegedű) iránt érdeklődő óvodásokat és általános iskolásokat (elsősöket és másodikosokat) várnak. A hangszerbemutatókra előre be kell jelentkezni, a  zeneiskolában lehet  időpontot egyeztetni.
A Hermann zeneiskola a zenetanuláshoz kedvcsinálóként április 24-én, kedden 13.30 és 14.30 órakor zenés, 35-45 perces mesével is várja az alsó tagozatos diákokat. A zongora tanszak növendékei a nagyteremben adják elő Prokofjev  híres művét, a Péter és a farkas-t. A zenés mesére is be kell jelentkezni, hiszen a nagyteremben 130 gyerek (négy-öt osztály) fér el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!