Hírek

2012.04.04. 14:23

Önkéntesek rádiója

Mór - Önkéntesek működtetik majd a Mária Rádiót, amely nem csak a hívő katolikushoz kíván műsoraival szólni.

B. Kiss László

A Mária Rádió országos adója március 6-án kísérleti jelleggel szólalt meg először Móron és vonzáskörzetében. A helyi szerkesztésű műsor  várhatóan  árpilis utolsó napjaiban lesz először hallható.
- A Mária Rádió a Vatikán támogatásával jött létre, s először Olaszországot hódította meg. Ma már Európában és a világon, több helyen is hirdeti a római katolikus hitet  - mondta el  Száraz László atya, móri plébános, a rádió felelős házigazdája, majd így folytatta: - A Mária Rádió, a Móron már régebben hallgatható Magyar Katolikus Rádióhoz hasonlóan, fölvállalt keresztény üzenete révén, különbözik sok más rádiótól. A Szűzanya Jézusra figyelő lelkületével, az Egyház tanítását messzemenően figyelembe véve, ugyanakkor ökumenikus nyitottsággal kívánja felébreszteni a hitet, és megtérésre hívni az ateizmus és materializmus homályában tévelygő nemzedékünket. Célja a "lelkek megmentése", hogy a nyáj elkóborolt tagjait is megszólítva, megbocsátást, irgalmat és reményt adjon.
A rádió munkatársai önkéntesek - tudtuk meg Nédó Gézától, a helyi műsor főszerkesztőjétől, aki  hangsúlyozta: a móri Mária Rádió naponta 16-tól 20-óráig sugároz majd helyi műsort. Programjának előterében a szentmise, a szentolvasó imádság és a hitbeli tanítás áll, ám a műsor fele móri, és annak környékéről származó, helyi jellegű híreket tartalmaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!