Hírek

2012.04.20. 10:13

Megállapodás a börtönből szabadulókért

Baracska - A Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetből évente mintegy 3500 fogvatartott szabadul, s harmaduk részére indokolt az utógondozás. Az ő érdekükben egyeztettek.

Tihanyi Tamás

Együttműködési megállapodást írt alá  április 19-én, csütörtökön  a Fejér Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatának  képviseletében  Szabó Alíz, a szolgálat igazgatója és a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, Cséri Zoltán bv. ezredes, főtanácsos a baracskai  büntetés-végrehajtási intézet székhelyén.
 Az együttműködési megállapodásban a szervezetek vezetői rögzítették a szabaduló fogvatartottak társadalomba történő visszailleszkedését elősegítő feladataikat, és meghatározták a jogszabályi kötelezettségek együttes teljesítésének feltételeit. Az új megállapodás megkötését a közigazgatási rendszer változása, a módosuló jogszabályi környezet, valamint az igazságügyi szolgálat szervezeti átalakítása tette időszerűvé. A Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási  Intézetből évente mintegy háromezerötszáz  fogvatartott szabadul, közel egyharmaduknál indokolt a szabadulásokat követő pártfogó felügyelői utógondozás, vagy a szabadulást közvetlen megelőző,  visszailleszkedést segítő támogatás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!