Hírek

2012.04.11. 08:45

Katasztrófavédelmi vetélkedő: százhuszonnyolc diákkal

Dunaújváros - Tizenhatodik alkalommal rendezték a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt kedd délelőtt a Szalki-szigeten.

Anda Fábián

A népszerű és nagy múltra visszatekintő vetélkedőre ezúttal harmincöt négyfős csapat jelentkezett, végül csak harmincnégy állt rajthoz, ők teljesítették a tízfordulós ügyességi- és elméleti feladatokat.

A tíz állomáson felváltva szerepeltek különféle feladatok: árvízi védekezés nyúlgát építés, rádiós akadálypálya, tűzvédelmi-, egészségügyi ismeretek. A tucatnyi általános iskolás csapat és a húsznál is több középiskolás alakulat megismerkedhetett a vízirendészet, a polgári védelem, katasztrófavédelem, tűzoltóság egységeivel, izgalmas betekintést nyerve az egyenruhások cseppet sem könnyű világába.

Lóki Richárd, a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője lapunknak elmondta, hogy a vetélkedőn résztvevő diákok hasznos tudásra tesznek szert  és még közben jól is érzik magukat. Szerencsére az időjárás is kedvezett: a gyakorlatokat könnyebb volt napsütésben, mint szélben és esőben teljesíteni...

Eredmények

Általános iskolás korcsoport:

I. helyezett: Németh László Általános Iskola, Mezőszilas
II. helyezett: Vasvári Pál Általános Iskola, Dunaújváros
III. helyezett: Lonkai Ármin Általános Iskola, Mátyásdomb

Középiskolás korcsoport:

I. helyezett: Kossuth Lajos Általános Iskola Középiskolás csapata, Nagyvenyim
II. helyezett: Petőfi Sándor Gimnázium, Sárbogárd
III. helyezett: Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, Dunaújváros

Különdíj:

A Fejér Megyei Polgári Védelmi Egyesület Vándorserlegét vehette át az általános iskolás korcsoportból a mezőszilasi Németh László Általános Iskola, a középiskolások közül a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola középiskolás csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!