Hírek

2012.04.23. 16:58

Fizetni kell: másodfokú ítélet az iváncsai uszoda ügyében

Iváncsa - A Fővárosi Ítélőtábla is helyben hagyta az első fokú ítéletet a tanuszoda ügyében, a kistérség településeinek fizetniük kell.

Fejér Megyei Hírlap

Március 29-én zajlott Budapesten, a Fővárosi Ítélőtáblán az Iváncsa Község felperes és Pusztaszabolcs Város Önkormányzata, Beloiannisz Község Önkormányzata és Perkáta Nagyközség Önkormányzata alperesek ellen kártalanítás iránt indult perében a másodfokú bírósági tárgyalás. Az eljáró bíróság az első fokú ítéletet helyben hagyta, a döntés ellen fellebbezésnek helye nincs, mely azt jelenti, hogy Iváncsa követelése jogos volt - tájékoztatott Szabó Ferenc, a település polgármestere. A per tárgya az iváncsai tanuszoda első időszakára, 2009. április és 2010. június közötti időszakára vonatkozó biztatási kár volt, amely Perkáta esetében az első fokú döntés értelmében hozzávetőlegesen 10 millió forint biztatási kár (illetve kamatai és perköltség) megfizetését jelenti. Az indoklásban szerepel, hogy a döntés az Adonyi Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsánál dőlt el, már a 142004. (X. 27.) TT számú, majd a 2005. évi társulási tanácsi döntésektől kezdve - szögezi le a település honlapján is Somogyi Balázs, Perkáta nagyközség polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!