Hírek

2012.04.05. 06:39

Egy százalékot a fehérvári civileknek!

Figyelemfelhívó akciót hirdet Székesfehérvár önkormányzata, hogy minél több pénz maradjon a városi civil szervezeteknél - közölte az önkormányzat.

feol.hu

Idén is felhívással fordul az fehérvári adózókhoz a város önkormányzata. A kezdeményezés célja, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel, azaz rendelkezzenek az 1 %-ról és azt helyi civil szervezeteknek ajánlják fel.

A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal indult el az a kampány, melynek célkitűzése az volt, hogy az adó 1%-os felajánlások minél nagyobb arányban a helyi szervezeteknél maradjanak. Székesfehérvár önkormányzata kezdeményezte a programot, ezzel is segítve a fehérvári civileket.

- Bár összegszerűen nem mérhető az eredmény, de a visszajelzésekből tudjuk, hogy kedvező fogadtatásra talált a kezdeményezés. Így természetes, hogy idén ismét segítünk a fehérvári szervezeteknek - mondta el Róth Péter. Székesfehérvár alpolgármestere bízik abban, hogy az adózók élnek a felajánlás lehetőségével és olyan támogatottakat jelölnek meg adóbevallásukban, akik Fehérváron működnek és tevékenységükkel a helyi közösségért és emberekért tesznek.

Székesfehérváron páratlanul gazdag a civil paletta, kiemelkedően sok az áldozatos munkát végző civil szervezet. Közülük eddig már nyolcvanan csatlakoztak a programhoz - és még várhatóan tovább bővül ez a lista. Nemcsak bemutatkozási felületet ad a civileknek a város, hanem Cser-Palkovics András levélben fordult az önkormányzati cégek dolgozóihoz, valamint a közalkalmazottakhoz és köztisztviselőkhöz is. Székesfehérvár polgármestere az adó 1%-os felajánlásra hívta fel a címzettek figyelmét.

- Számunkra, adófizető polgárok számára csak egy figyelmes rendelkezés ez, a város civil szervezetei számára viszont sok esetben a fennmaradást jelenti, és a közösségünkért folytatott munkájuk folytatására teremt lehetőséget. A főként önkéntes munkát végző civil szervezeteknél jobb helyre nem is kerülhetnének az adóforintok, hiszen ők képesek megsokszorozni a támogatásokat hozzáadott munkájuk, lelkesedésük és tenni akarásuk teremtő ereje által - fogalmazott levelében Cser-Palkovics András. 

A szervezetek tevékenysége, céljai ide kattintva olvashatók!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!