Hírek

2011.10.06. 07:38

A legszebb pályáról indulhatnak a biciklizők

Sukoró - Hagyományteremtő szándékkal szervezzük meg október 8-án az I. Hírlap bringatúrát. A Velencei-tó körüli, mintegy 29 kilométeres kerekezés startja és célja a sukorói sportpálya.

Kovalcsik Katalin

- Nagyon örülök, hogy az első Hírlap bringatúra a településünkről rajtol - mondta Mészárosné Hegyi Gyöngyi,  a község polgármester asszonya. - Falunk tavaly kapta meg a legkedveltebb üdülőhely címet a Hírlap kezdeményezte  akció révén,  a bringatúra induló és érkezési helyszíne pedig az a labdarúgó pálya, amely fekvése szerint  kiérdemelné a legszebb pálya címet.  Külön öröm, hogy egy média kezdeményezte ezt az egészségmegőrző, sportos programot. Van az akciónak  üzenetértéke is: nem csupán a szervezés minősége miatt, hanem azért is,  mert sokan csatlakoztak hozzá. A  rendőrök, a katasztrófavédők, a mentősök, a vöröskeresztesek. 
A polgármester asszony szerint a kerékpározás a reneszánszát éli, ami nagyon jó.
- A kerékpározás  egyrészt testedzés, rekreációs hatása    sem elhanyagolható.  Október 8-án  zöld úton   edzhetnek, járhatnak a természetben a kerékpárosok. A biciklizés nem magányos sport, a családok együtt lehetnek, ha kedvük tartja,  a tókörnyéken számos nevezetességet láthatnak. Ha nem  szánnak időt a nézelődésre, a természet akkor is a közelükben lesz, jó levegőn kerekezhetnek. Tudom, az időjárás előrejelzés nem feltétlen   pozitív, de ahogy néztem, szombaton esőnk nem lesz, márpedig egy kis szél nem hiszem, hogy bárkit is visszatartana egy kiadós biciklizéstől.
 A kerékpár  egyébként manapság nem csak  sporteszköz, nagyon sokan használják  munkájukhoz: nem kocsival, hanem két keréken közlekednek, ott, ahol erre adottak a feltételek.
- Lassan e tekintetben is közelebb kerülünk, felzárkózunk Európához, szaporodnak a bicikliútjaink -  folytatta Mészárosné Hegyi Gyöngyi. - Manapság már nem csodálkozik senki, ha egy öltönyös férfi   bekerekezik a munkahelyére. A környezetkímélésnek ez is egy formája, ami egyre inkább elterjed.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!