Hírek

2011.09.08. 02:28

Brunszvik Terézre emlékezik a város

Martonvásár - A település jeles lakója, Brunszvik Teréz volt egykor a kisdedóvás és -nevelés nagyasszonya. Halálának 150. évfordulóján rá emlékeznek majd az emléknapon.

Kovalcsik Katalin

Szeptember 24-ére szervezi a város önkormányzata, a Brunszvik Teréz óvoda, a Teleki Blanka Hölgyklub és a Brunszvik Teréz Szellemi Hagyatéka Alapítvány a Brunszvik Teréz emléknapot. Teréz 1828-ban először Budán nyitotta meg a Közép-európai viszonylatban is legelső óvodát. A városban őrzik azokat az emlékeket, amelyek az kisdedóvó működésére, az óvodák elődjére emlékeztetik a látogatókat. Az emléknapon 11 órától az óvoda aulájában Zilahi Józsefné az óvodai nevelés lehetőségeiről és határairól tart előadást, majd Miklós Gergely az írott szó szerepéről beszél az óvoda hazai elterjesztésében. Üvegesné Hornyák Mária a kisdedóvó alapítójáról, életművéről naplói tükrében beszél az emléknapon. Az eseményen Jókai Anna Kossuth-díjas író lesz a város vendége, aki a Brunszvik Teréz Szellemi Hagyatéka Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!