Hírek

2011.06.14. 05:47

Megmenekült a Dózsa mozi: kultúrpalota lesz

Ha valóban az utolsó pillanatban is: percekkel az üzemeltető kft. elleni felszámolási indítvány aláírása előtt, de a jelek szerint megmenekült a Dózsa mozi!

Pekarek János

A két vállalkozó: Szalai Attila és Verrasztó Sándor. Utóbbi informatikus, vállalkozó. Szalai metallurgus, öntőmérnök, Közép-Európa legnagyobb rézöntödéjét vezeti.

Ők ketten, plusz az eddigi négy alkalmazott mozit akarnak csinálni a moziból! Azaz: a hely fő profilja és vonzereje változatlanul filmvetítés lesz - de ezen kívül kulturális és rendezvényközponttá, étteremmé formálnák.

Így a múlt szombati vetítés után Filmzenék éjszakáját rendezték az egyik szórakozóhelyen, ahová a mozijeggyel lehetett bemenni, és a filmimádók ajándékba kaptak egy italt.

- Nem akarunk a Kortárs Művészeti Intézet, a Bartók Művészetek Háza, vagy a Munkásművelődési Központ versenytársa lenni, de rengeteg szabad terület van a moziban, amit ki kell használni! Az előcsarnokban kitűnő tablós kiállításokat lehet rendezni. Az emeleten pedig bármelyik helyi kortárs művész alkotásait szívesen bemutatjuk - mondja Szalai Attila.

Már meg is kezdődött az épület átrendezése. Az előcsarnokban bontják a büféket: kávézó nyílik a kiállítótér mellett, és felszabadítják az északi lépcsőt a galériára. Ahol műsoros esteken - akár stand up comedy - kívül bulikat is lehet rendezni, s itt a bár és a konyha. Állandó menüt akarnak az épületben, de lesz gasztronómiai, kulturális összecsengés is a filmekkel. Mondjuk, egy ukrán vagy koreai film bemutatása után az adott nemzet ételeiből vagy néptáncaiból lesz bemutató...

A moziteremben megtartják a jelenlegi műsorszerkezetet, de a kamarateremben rétegfilmeket is vetítenek, közönségtalálkozókkal.

A mozi másik oldalán, a vendéglőben is lesznek rendezvények. Összességében, az épületben hat helyen lehetne például diszkót rendezni egy hétvégén, hat dj-vel - és egyetlen belépőjeggyel!

Most egyszerre tárgyalnak forgalmazókkal sikerfilmek bemutatásáról, és a közüzemi díjhátralékok rendezéséről. De mindezek előtt az új tulajdonosok munkatársaikkal együtt fontosnak tartották, hogy a mozi előtti teret kitakarítsák...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!