Hírek

2011.04.27. 16:15

Az MSZP vizsgálódik az új alkotmány nemzeti konzultációs kérdőíveinek ügyében

Az MSZP vizsgálódik az új alkotmány tartalmára vonatkozó nemzeti konzultációs kérdőívek ügyében, miután a sajtóból úgy értesültek, hogy a civil kontroll állítólag nem érvényesült a kérdőívek feldolgozása során - jelentette be Nyakó István, a párt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

MTI

Úgy tudják, a Nyilvánosság Klub azt állítja, nem biztosították nekik a civil kontroll lehetőségét a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalánál, amikor a konzultációs kérdőívek feldolgozásába való betekintést kérték.
Nyakó István megemlítette, mivel a vita a hivatal és a civil szervezet között azóta is fennáll, az ellenzéki párt képviselői úgy döntöttek, maguk tájékozódnak a hivatalnál. Szólt arról, hogy a hivatal vezetőségétől kértek dokumentumokat, s a szükséges okiratokat reményeik szerint hamarosan megkapják.
Kitért arra, hogy a kormányhoz is intéznek kérdéseket az ügyben, tudakolják többek között, hogy a nemzeti konzultációs kérdőívek ügyiratnak számítanak-e, iktatták-e azokat, számszerűségüket mennyire lehet bizonyítani, kutathatók lesznek-e ezek az iratok vagy a későbbiekben megsemmisítik azokat.
Közlése szerint akkor is, ha mindent rendben találnak, és akkor is, ha visszásságokra bukkannak, kiállnak a nyilvánosság elé a vizsgálódás eredményeivel. A vizsgálat kapcsán felveszik a kapcsolatot a Nyilvánosság Klubbal - tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!