Hírek

2011.01.13. 03:25

Nyugdíjas-szervezetek szociális kerekasztala

Székesfehérvár - Az Esélyek háza és a városban működő nyugdíjas-szervezetek vezetői áttekintették tavalyi eredményeiket, és megbeszélték az idei együttműködés lehetőségeit.

Kővári Gabriella

A nyugdíjas-egyesületek és az Esélyek Háza keddi közös konferenciáján Márton Zoltán, az Esélyek Háza igazgatója vázolta az idősklubokat érintő idei pályázati lehetőségeket, és beszélt az új szociális törvény nyugdíjasokat érintő változásairól, valamint visszatekintettek az elmúlt év eredményeire. Nagy siker volt, hogy kétszázan sajátították el az elektronikus levelezés és az internetes telefonálás fortélyait a Kattints rá nagyi! elnevezésű tanfolyamon. Februártól digitálisfotó-tanfolyamon folytatják a tanulást, ugyanis a nagyszülők legjobban azt szeretnék tudni, hogyan lehet fotóikat eljuttatni az unokákhoz. Az elmúlt év jelentős eseménye volt a Kihívás napja, amelyen kiemelkedő számban vettek részt idősek, akik rendszeresen sportolnak a Széna téri iskola sportcentrumában. Elérték, hogy a LÁRKE meghosszabbítsa az Árny alatt című kiállítást, így azok a nyugdíjascsoportok is meglátogathatják, amelyek tavaly nem jutottak el a tárlatra. Összeállították az idei rendezvénynaptárt, hogy a megyében működő nyugdíjas-egyesületek egymás programjait is látogathassák. Február 28. és március11. között pedig Fehérvárra érkezik a holokauszt témájú vándorkiállítás, amelyen a nyugdíjas-egyesületek is segítenek majd a diákoknak értelmezni a látottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!