Hírek

2010.06.16. 02:28

Szennyezés? Küldje be fotón!

Fejér megye - Életünk a víz! elnevezésű kampányunkhoz - mint a korábbiakban - nyereményjáték kapcsolódik. Ám a fő eredmény az lesz, ha a szennyezéseket felderíthetjük.

Kocsis Noémi

Egész nyáron, sőt még az ősz közepéig is eltart aktuális sajtókampányunk, illetve az ahhoz csatlakozó nyereményjáték. Célunk elsősorban az, hogy a lakosság segítségével felderíthessük szűkebb környezetünk, a megye vizes problémáit. Ezúttal tehát arra kérjük a városok és falvak lakosait, írják meg, jelezzék nekünk, környezetükben milyen visszaélést, szennyezést tapasztalnak a patakok, tavak tájékán. A szennyezésről fotót is kérünk, ugyanis ezek beküldői között sorsoljuk majd a kampány végén a nyereményeket, egy vízszűrő kancsót és egy zuhanyszűrőt. (Ha a fotó készítése akadályozott, mi kimegyünk a helyszínre.) Ide írhatnak, küldhetnek képet: [email protected]).

Az Életünk a víz! kampány elsődleges célja a figyelemfelhívás, illetve az állampolgárok ösztönzése: ne hagyják minden esetben a szakhatóságra, az illetékesekre, míg egy-egy problémát valaki észre vesz, hiszen adott esetben egy gyors intézkedés nagyobb méretű környezetszennyezést akadályozhat meg. Arra is buzdítjuk a lakosokat, hogy szervezzenek maguk között csoportokat, s fogadjanak örökbe egy-egy patakszakaszt, tóparti részt, amelyet egy adott időszakban szemmel tartanak, vigyáznak, óvják tisztaságát, épségét. Erőfeszítéseiket a lapban nyomon követjük és bemutatjuk - példaként a hasonló akciókat fontolgatóknak. Az élővizek egy-egy részének kijelölésében szakemberek segítenek: a szerkesztőségünkben a témáról nemrég rendezett fórumon elhangzott, a jelentkező csapatoknak az illetékesek táblákkal, vagy határkövekkel kijelölnek szakaszokat, s szakmai segítséget is adnak annak gondozásához. Ahogy az illegális hulladékgyűjtő és parlagfű-terjedés elleni sajtókampányainknak is része volt az önkéntes közösségi munka, úgy ezúttal is természetes, hogy a Fejér Megyei Hírlap munkatársi gárdája is vállal ilyen akciót: csapatunk a jövő héten kiszáll egy élővizes területre, ahol hasznossá tudjuk tenni magunkat szemétszedéssel, gyomirtással. A részletekről hamarosan beszámolunk, ahogy olvasóink jelzéseiről is.

Cikkek a rovatból itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!