Hírek

2010.06.17. 02:29

Bakonycsernyén gondban vannak az önerővel

Bakonycsernye - Több mint 203 millió kár érte az önkormányzatot, amely benyújtotta a pályázatát a vis majorra. Az önerő előteremtése azonban gondot okozna a falunak.

Kiss László

A megyében az elemi csapások következtében a legnagyobb károkat talán Bakonycsernye szenvedte el. A többszöri sárlavina, a Gaja áradása, a partfalak megcsúszása által az önkormányzatnak okozott károk összesen több mint 203,7 millió forintra rúgnak. A képviselő-testület rendkívüli testületi ülésen döntött a vis majorra hivatkozva támogatás igényléséről. Három támogatási igényt is benyújtanak. A sárlavinák és az árvíz okozta mintegy 35 milliós kár esetében a költségvetés átcsoportosításával 10 százalékos önrészt még elő tudnak teremteni, ennél magasabb - 30, illetve 40 százalékos - önerőre azonban már nem telne a községnek - mondta el lapunknak Turi Balázs polgármester. Bajban vannak azonban a partfallal, melynek további esetleges suvadása több lakóházat is veszélyeztethet. A partfalak stabilizálásának költsége 194 millió forintra rúg. Ez pedig - legalábbis számukra - olyan horribilis összeg, amelynek esetében a 10 százalékos önrész vállalása is meghaladná az önkormányzat képességét - nyilatkozta lapunknak az elöljáró. A három támogatási igényt ennek dacára benyújtották - tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!