Hírek

2010.04.27. 11:30

Szépen zengő program volt

A Fejér Megyei Művelődési Központ az OKM támogatásával rendezte meg az Éneklő Magyarország programsorozatot azzal a céllal, hogy mind az ifjúsági, mind a felnőtt kórusok a bemutatkozási lehetőségen túl szakmai zsűri előtt is megmérethessék magukat - mondta el Juhász Zsófia, a rendezvény szervezője.

Percsi Tibor

Így került sor a programsorozat zárásaként április 25-én az adonyi római katolikus templomban az adonyi Gyöngyvirág Női Kar, a Mezőfalvi Női Kar, valamint a Zirci Városi Vegyeskórus részvételével egy igen magas szintű minősítő koncertre. A zsűriben olyan jeles szakemberek értékeltek, mint Kneifel Imre, Feke Mariann, Kurucz Gergely, Nógrády László karnagyok, valamint Vadász Ágnes a KÓTA (Magyar Kórusok és Zenekarok Országos Szövetsége) főtitkára.
A két női kar hagyományos minősítést kért, így az adonyiak ismét arany fokozatot nyertek, míg a mezőfalvai női kar az ezüst fokozat után itt érte el az arany fokozatot. A Zirci Városi Vegyeskar már egy szinttel magasabb, kategória minősítést kért, ennek köszönhetően fesztivál minősítést kaptak. A közönség pedig nagy zenei élménnyel lett gazdagabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!